Solana wordt favoriet: Visa en PayPal kiezen voor blockchain

Home » Nieuws » Solana wordt favoriet: Visa en PayPal kiezen voor blockchain

Solana (SOL) staat steeds vaker in de belangstelling van verschillende financiële instellingen. Een belangrijke gebeurtenis voor Solana was op 28 mei, toen PayPal zijn PayPal USD (PYUSD) stablecoin introduceerde op het Solana-netwerk, wat de betrokkenheid van grote financiële spelers bij deze blockchain benadrukt.

Samenwerking met PayPal en Visa

De integratie met PayPal is een belangrijke stap voorwaarts in de institutionele adoptie van Solana. Deze samenwerking biedt gebruikers de mogelijkheid om snelle en veilige transacties uit te voeren. Ook Visa heeft in 2023 de Visa USD Coin (USDC) op Solana gelanceerd, waarmee Solana de tweede blockchain werd die deze stablecoin ondersteunt, direct na Ethereum (ETH).

Solana koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Belang van Solana voor institutionele adoptie

Robinson Burkey, medeoprichter en Chief Commercial Officer van de Wormhole Foundation, benadrukt tegenover Cointelegraph dat platforms zoals Solana essentieel zijn voor financiële instellingen die hun dienstverlening toekomstbestendig willen maken.

Burkey gelooft dat bedrijven zoals PayPal, Stripe en Visa inspelen op de behoeften van hun meest vooruitstrevende klanten door de samenwerking met high-performance en kosten-efficiënte platforms zoals Solana.

Toekomstige groei en institutionele adoptie

Volgens Burkey zal Solana in de komende jaren aanzienlijke institutionele adoptie blijven zien, dankzij de voldoening aan de hoge eisen van vooraanstaande financiële instellingen.

De populariteit van Solana bij grote betalingsinstellingen kan ook worden toegeschreven aan zijn indrukwekkende schaalbaarheid, met een doorvoersnelheid tot wel 65.000 transacties per seconde en extreem lage transactiekosten van slechts $0.0025 dollar.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme