PayPal kiest voor Solana om PYUSD stablecoin uit te breiden

Home » Nieuws » PayPal kiest voor Solana om PYUSD stablecoin uit te breiden

Bijna een jaar nadat PayPal zijn stablecoin, PayPal USD (PYUSD), lanceerde op de Ethereum (ETH) blockchain, maakt het bedrijf nu de overstap naar Solana (SOL). Deze uitbreiding betekent een belangrijke stap voor de betalingsgigant in de cryptowereld.

Eerste stappen en prestaties op Ethereum

PYUSD debuteerde oorspronkelijk op Ethereum en heeft sindsdien ongeveer 8.600 houders aangetrokken met een marktkapitalisatie van net onder de $400 miljoen. Hoewel indrukwekkend, is dit klein in vergelijking met de grote spelers zoals Circle en Tether, die beide afkomstig zijn uit de crypto-industrie.

“Ethereum functioneert adequaat,” zei Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice-President van Blockchain bij PayPal. “Maar voor detailhandelsbetalingen, zoals wij die voor ogen hebben, heb je minstens 1000 transacties per seconde nodig en moeten de transactiekosten in de centen liggen, niet in de dollars.”

De overgang naar Solana

De keuze voor Solana werd gedreven door de behoefte aan hogere transactiesnelheden en lagere kosten. Solana kan tot 65.000 transacties per seconde verwerken met kosten van slechts $0,0025 per transactie. Deze snelheid en efficiëntie maken het ideaal voor kleine en dagelijkse transacties, een essentieel onderdeel van PayPal’s visie voor PYUSD als betaalmiddel.

solana tweet paypal pyusd stablecoin
Bron: Solana op X.

Nieuwe mogelijkheden op Solana

Op Solana heeft PYUSD nieuwe mogelijkheden die niet beschikbaar waren op Ethereum. Door gebruik te maken van Solana’s “Token Extensions” standaarden, kan PYUSD nu functies bieden zoals meer vertrouwelijke overboekingen. Deze uitbreiding omvat een reeks compliance en programmeerbaarheids-functies die speciaal voor PYUSD zijn ontwikkeld.

Toekomstige ontwikkelingen en netwerkstabiliteit

Hoewel Solana bekend staat om zijn prestaties, kampt het netwerk met terugkerende storingen. De meest recente storing vond plaats op 9 februari en duurde bijna vijf uur. PayPal en Solana werken aan verbeteringen in de betrouwbaarheid en schaalbaarheid van het netwerk, met een geplande upgrade genaamd Firedancer die binnenkort wordt uitgebracht.

Een blik op de markt

Volgens data van het analyseplatform Artemis heeft Solana het afgelopen jaar het hoogste gebruik voor stablecoin-transfers geregistreerd met een volume van $1,5 biljoen dollar. Dit volume is aanzienlijk hoger dan dat van Ethereum, wat het aantrekkelijk maakt voor verdere uitbreiding van PYUSD.

Tegelijkertijd controleert Tether (USDT) bijna 70% van de stablecoin-markt, wat de concurrentie op scherp zet voor nieuwkomers zoals PYUSD.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme