Roger Ver vrijgelaten in Spanje ondanks Amerikaanse verzoeken om uitlevering

Home » Nieuws » Roger Ver vrijgelaten in Spanje ondanks Amerikaanse verzoeken om uitlevering

Roger Ver, beter bekend als “Bitcoin Jesus”, is opnieuw in het nieuws gekomen door zijn juridische problemen met het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ).

Ver is in Spanje gearresteerd op beschuldiging van meerdere misdrijven, waaronder fraude en belastingontduiking. Ondanks verzoeken van de Amerikaanse autoriteiten om uitlevering, heeft een Spaanse rechtbank hem op borgtocht vrijgelaten. Ver werd eind april gearresteerd en kwam vrij op 17 mei na het betalen van een borgsom van 150.000 euro. Hij moest zijn paspoort inleveren, blijven in Spanje, en zich elke twee dagen melden bij de rechtbank. Een poging van de aanklager om tegen deze beslissing in beroep te gaan, werd afgewezen.

Beschuldigingen van belastingontduiking

Volgens het DOJ heeft Ver vanaf 2011 Bitcoin (BTC) verzameld voor persoonlijk gebruik en voor zijn bedrijven, wat resulteerde in een groot fortuin. Desondanks zou hij hebben nagelaten om zijn vermogenswinsten te rapporteren of belasting te betalen over de verkoop van deze Bitcoins, die in 2017 ongeveer 240 miljoen euro waard waren.

Het DOJ beweert dat hij deze transacties verborgen hield voor zijn accountant om belasting te ontwijken.

roger ver vrij spanje
Bron: DavidShares op X.

Juridische complicaties na staatsburgerschapswijziging

In 2014 heeft Ver afstand gedaan van zijn Amerikaanse staatsburgerschap en werd hij een burger van Saint Kitts en Nevis. Echter, de Amerikaanse wetgeving vereiste nog steeds dat hij belastingen betaalde over zijn wereldwijde bezittingen, inclusief zijn Bitcoin-bezit.

De aanklacht tegen hem beweert dat hij valse of misleidende informatie heeft verstrekt aan zijn juridische adviseurs en taxateurs, waardoor de waarde van zijn bedrijven en Bitcoin-bezit werd onderschat. Dit zou hebben geleid tot het indienen van valse belastingaangiften en het ontwijken van aanzienlijke belastingverplichtingen.

Inspanningen voor uitlevering door de VS

De Amerikaanse autoriteiten zetten hun pogingen voort om Ver uitgeleverd te krijgen om hem in de Verenigde Staten te berechten voor belastingfraude. Volgens het DOJ is Ver minstens $48 miljoen dollar verschuldigd aan belastingen vanwege zijn Bitcoin-transacties, en heeft hij zijn activa ondergewaardeerd.

Zijn juridisch adviseur, Jaime Campaner, heeft verklaard dat Ver in contact is gebleven met de Amerikaanse autoriteiten via zijn advocaten in Californië, en benadrukt dat zijn arrestatie onnodig leek gezien zijn bereidheid tot medewerking.

Avatar foto
over de auteur

Thomas begon te investeren in Bitcoin in 2017. Tijdens de opvolgende bear market is hij zich volledig gaan verdiepen in blockchain-technologie en raakte hij overtuigd in de baanbrekende potentie ervan. Hij gelooft dat blockchain-technologie ons dagelijks leven zal veranderen.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme