Meme coins komen terug: enorme stijging afgelopen weekend

Home » Nieuws » Meme coins komen terug: enorme stijging afgelopen weekend

Wanneer het met grote cryptomunten zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) matig tot slecht gaat, verschuift de aandacht van investeerders met een kleine spanningsboog doorgaans naar de wereld van Meme Crypto.

In het afgelopen weekend hebben verschillende cartooneske coins een mooie stijging laten zien.

Grote memecoins in de lift

Vaak is de koers van Dogecoin (DOGE), de grootste memecoin met een market cap van $11,86 miljoen dollar, indicatief voor de populariteit van memecoins. Op zaterdagavond steeg de koers van de favoriete token van Elon Musk van $0,0794 naar $0,0905 dollar. Even leek het mogelijk om de $0,10 te halen, een waarde die sinds 10 december niet meer gehaald werd. De aanval werd echter afgeslagen, momenteel trade de token op $0,831.

Ook de wat grotere memecoin HarryPotterObamaSonic10Inu (ERC-20) wist de aandacht op zich te gericht te krijgen. De token, die opereert met de ticker $BITCOIN, steeg op 20 januari van $0,05578 naar $0,0701. Van die groei is inmiddels wel weer een fors deel verdampt, de token staat momenteel op $0,0610.

Ook MYRO, een meme token rondom de hond van Solana oprichter Raj Gokal, zag een enorme stijging. Momenteel staat de token op $0,2353, een stijging van meer dan 60% ten opzichte van een week geleden.

Kleine memecoins met grote stijgingen

Met een zeer kleine market cap zijn vaak grote stijgingen mogelijk. Het succes van Donald Trump tijdens de Amerikaanse voorverkiezingen heeft mede gezorgd voor een stijging van meme coin MAGA ($TRUMP). Deze begon al voor het weekend flink te groeien en staat inmiddels op $1,89, een stijging van 373% ten opzichte van zeven dagen geleden.

De grootste stijger op het moment van schrijven is MINU, een mining dog coin op de Binance Smart Chain. Deze token staat momenteel op $0.0000001942, een stijging van 1273% ten opzichte van een week geleden. De kleine market cap ($600.000) maakt het echter nogal risicovol om in deze token te stappen.

Het gevaar van memecoins

Memecoins zijn investeringen die veel geld kunnen opleveren – zolang je op het juiste moment investeert en op tijd weer uitstapt. De hoog volatiele munten kunnen tot grote hoogte stijgen, maar ook weer diep dalen. Een aantal weken geleden wist de meme coin Bonk tot grote hoogten te stijgen.

Eind december werd een waarde van $0.00003419 gehaald. Daarvan is momenteel nog maar $0,000011 over: een verdamping van zo’n 70 procent.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme