Matt Sigel: ‘Solana net zo gedecentraliseerd als Ethereum, verdient ETF’

Home » Nieuws » Matt Sigel: ‘Solana net zo gedecentraliseerd als Ethereum, verdient ETF’

Investeringsmaatschappij VanEck heeft afgelopen week een aanvraag ingediend voor een op Solana (SOL) gebaseerde exchange-traded fund (ETF), ondanks de verwachting dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) dit waarschijnlijk niet zal goedkeuren.

Matt Sigel, het hoofd van Digital Assets Research bij VanEck, gaf in een interview met The Block informatie omtrent deze ontwikkeling.

Regulatorische uitdagingen en strategische timing

Volgens Sigel is dit het juiste moment om de aanvraag te doen, ondanks dat de SEC het native token van Solana in ten minste twee rechtszaken als een effect heeft bestempeld. Hij benadrukt recente vooruitgang in de wetgeving en een mogelijke beleidswijziging bij de SEC als redenen voor optimisme.

“We geloven dat het regelgevingslandschap aan het verschuiven is,” zei Sigel, verwijzend naar de FIT21-marktstructuurwet en de goedkeuring van spot Ethereum (ETH) ETFs door de SEC.

matt sigel solana etf vaneck
Bron: The Block op X.

Politieke invloeden

De verwachtingen rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen spelen ook een rol in de strategische overwegingen van VanEck. Sigel speculeert dat, afhankelijk van de uitkomst van de verkiezingen in november, er veranderingen in het leiderschap van de SEC kunnen plaatsvinden die gunstig zouden kunnen zijn voor de goedkeuring van hun SOL ETF.

Technische en markt overwegingen

Sigel ontkracht het argument dat een toekomstige marktvereiste noodzakelijk is voor de goedkeuring van een Solana ETF.

“De vereiste voor een futures-markt is een psychologische operatie van Gensler,” stelt hij, wijzend op alternatieve paden zoals de informatie-uitwisselingsakkoorden die eerder zijn opgesteld voor andere cryptoproducten.

De potentiële impact van een Solana ETF

De aanvraag is niet alleen gebaseerd op een gunstigere regelgevende omgeving, maar ook op het potentieel van Solana zelf, dat aanzienlijke groei heeft doorgemaakt.

De vraag naar een Solana-fonds kan stijgen, gezien de toenemende populariteit van het netwerk en de verspreiding van SOL tokens die volgens VanEck uitzonderlijk eerlijk is.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme