MakerDAO brengt PureDai uit, een volledig autonome stablecoin

Home » Nieuws » MakerDAO brengt PureDai uit, een volledig autonome stablecoin

MakerDAO, de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) achter de Dai stablecoin, heeft ambitieuze plannen aangekondigd om twee nieuwe stablecoins te introduceren, PureDai en NewStable.

Deze aankondiging markeert een belangrijke evolutie in hun aanbod en benadert het bekende Stablecoin Trilemma met een innovatieve dual-stablecoin strategie.

Overgang naar volledige decentralisatie met PureDai

Rune Christensen, CEO en mede-oprichter van MakerDAO, heeft de visie voor PureDai uiteengezet. In tegenstelling tot Dai, dat momenteel steunt op een mix van gedecentraliseerde en gecentraliseerde onderpanden, zal PureDai exclusief gebruik maken van gedecentraliseerde activa zoals Ethereum (ETH) en Lido-staked Ether (stETH). PureDai zal opereren op Ethereum’s hoofdnetwerk en zal gebruikmaken van gedecentraliseerde orakels voor prijsfeeds, wat manipulatie door enige entiteit voorkomt.

Het ontwerp van PureDai beoogt een verhoogde decentralisatie en veerkracht, gericht op gebruikers die deze principes verkiezen boven stabiliteit ondersteund door fiatvaluta. Christensen stelt dat Dai-gebruikers in de toekomst de optie zullen hebben om hun Dai te upgraden naar PureDai, wat een terugkeer naar de ideologische wortels van Dai betekent. Bij de lancering zal PureDai niet meer hoeven te worden geüpgraded of gewijzigd en zal het een onveranderlijk systeem blijven, volledig los van MakerDAO.

NewStable: gericht op groei en regelgevende naleving

Naast PureDai plant MakerDAO de lancering van NewStable, een andere stablecoin ontworpen om Dai te vervangen. NewStable zal zich richten op groei, rendement en veerkracht, terwijl het een traditionele koppeling aan de Amerikaanse dollar behoudt. Het voldoet ook aan regelgevende vereisten met betrekking tot echte activa (RWA).

In tegenstelling tot PureDai, zal NewStable integreren met conventionele financiële systemen, waardoor het geschikter is voor massamarktadoptie. “De meeste gebruiksscenario’s van Dai zullen worden overgenomen door NewStable, dat zich zal richten op massamarktadoptie en regelgevend conforme echte activa ondersteuning,” zei Christensen.

Een dual-path strategie voor de toekomst

De dual-path strategie van het introduceren van PureDai en NewStable biedt gebruikers een keuze tussen complete decentralisatie en een gereguleerde, aan fiat gekoppelde optie. Over enkele jaren verwacht MakerDAO dat alle gebruikers en integraties zullen overstappen op PureDai of NewStable.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme