Mastercard en Standard Chartered testen tokenisatie van koolstofkredieten in Hongkong

Home » Nieuws » Mastercard en Standard Chartered testen tokenisatie van koolstofkredieten in Hongkong

Mastercard heeft de krachten gebundeld met Standard Chartered Bank Hong Kong (SCBHK) voor een proof-of-concept pilot om de tokenisatie van koolstofkredieten en stortingen te verkennen.

Dit pilotproject, dat plaatsvond binnen de Fintech Supervisory Sandbox van de Hong Kong Monetary Authority (HKMA), markeerde de eerste live test van het Mastercard Multi-Token Network (MTN).

Proces van tokenisatie

De pilot betrok Mission Mox Bank, de digitale bank van Standard Chartered in Hongkong, en het technologiebedrijf voor asset tokenisatie, Libeara. Een klant van Mox Bank wenste een koolstofkrediet aan te kopen om zijn persoonlijke koolstofvoetafdruk te compenseren en stortte hiervoor geld op zijn bankrekening.

Mox verzocht SCBHK om het gewenste koolstofkrediet te tokeniseren met behulp van Libeara. Vervolgens tokeniseerde MTN de storting van de klant, waarna een atomische swap werd geïnitieerd tussen de twee getokeniseerde instrumenten.

Transparantie en real-time transacties

Het resultaat was een transparante, real-time transactie tussen Standard Chartered en Mox, waarbij de eindklant toegang kreeg tot een getokeniseerde versie van zijn koolstofkrediet. Dit krediet kan bewaard worden in een digitale portemonnee of gebruikt worden om de koolstofvoetafdruk te compenseren.

Mary Huen, CEO van Standard Chartered in Hongkong, benadrukte het belang van de tokenisatie van reële activa en het potentieel van verschillende vormen van getokeniseerd geld voor de toekomst van de financiële sector.

Mastercard’s inzet voor innovatie

Deze samenwerking illustreert Mastercard’s toewijding aan het ondersteunen van de fintech-innovatie en de vooruitgang van de tokenmarkt in Hongkong. Het MTN, gelanceerd in juni 2023 en gebaseerd op Mastercard’s private blockchain, heeft al eerdere proeven uitgevoerd met onder andere de Reserve Bank of Australia en de HKMA.

Het project benadrukt ook de groeiende druk van de HKMA op Hongkongse banken, inclusief SCBHK, om betere diensten te verlenen aan cryptocurrency beurzen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme