Tornado Cash ontwikkelaar gaat in beroep tegen deroordeling door rechtbank ‘s-Hertogenbosch

Home » Nieuws » Tornado Cash ontwikkelaar gaat in beroep tegen deroordeling door rechtbank ‘s-Hertogenbosch

Alexey Pertsev, de ontwikkelaar achter de omstreden cryptocurrency-mixdienst Tornado Cash, heeft beroep aangetekend tegen zijn veroordeling wegens witwassen door de rechtbank in ‘s-Hertogenbosch.

Dit gebeurde kort nadat hij dinsdag schuldig werd bevonden, zo meldde een woordvoerder van de rechtbank.

De veroordeling en de aankomende procedures

Pertsev, die tot 64 maanden gevangenisstraf is veroordeeld, werd direct na de uitspraak van dinsdag naar de gevangenis overgebracht om zijn straf uit te zitten. Hij heeft echter de mogelijkheid om te verzoeken de uitkomst van het beroep in vrijheid af te wachten.

Het kan enkele maanden duren voordat de eerste zitting van het hoger beroep plaatsvindt, en het is nog niet bekend of het beroep in behandeling wordt genomen.

Kritiek op Tornado Cash

Volgens de vertaalde uitspraak die CoinDesk inzag, legt Tornado Cash “geen enkele belemmering op voor personen met criminele vermogens die deze willen witwassen.” Daarom beschouwt de rechtbank de beklaagde schuldig aan de ten laste gelegde witwasactiviteiten.

De zaak heeft brede discussies ontstoken over de verantwoordelijkheden van ontwikkelaars in de crypto-industrie.

Juridische uitdagingen en sectorbrede implicaties

De beslissing om Pertsev te veroordelen heeft niet alleen juridische gevolgen voor hem persoonlijk, maar raakt ook aan bredere vraagstukken over de rol van ontwikkelaars en de juridische verwachtingen voor open-source software binnen de cryptosector.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme