Kazachstan geeft groen licht voor handel in Toncoin op gereguleerde beurzen

Home » Nieuws » Kazachstan geeft groen licht voor handel in Toncoin op gereguleerde beurzen

De Astana Financial Services Authority (AFSA) van Kazachstan heeft Toncoin, een door Telegram ontwikkelde cryptocurrency, goedgekeurd voor handel op gereguleerde beurzen. Dit volgde op een audit die aantoonde dat het digitale activum voldoet aan de criteria voor beursnotering van de financiële toezichthouder.

Toncoin wordt nu toegevoegd aan een lijst van 107 door de regering van Kazachstan goedgekeurde cryptocurrencies, waaronder prominente namen zoals Bitcoin (BTC), Ether (ETH), TRON (TRX), Polygon (MATIC), Aptos (APT), Stellar (XLM) en Avalanche (AVAX).

Toncoin en de wereld van blockchain gaming

Het Open Network, met zijn native asset TON, wordt steeds populairder voor waardeoverdrachten in ontwikkelingslanden. Dit netwerk maakt gebruik van de gebruikersbasis van meer dan 800 miljoen dagelijkse actieve gebruikers van Telegram, inclusief 55 miljoen actieve gebruikers in Kazachstan volgens gegevens van TGStat.

Binnen het TON-ecosysteem is blockchain gaming een integraal onderdeel, met spellen zoals Hamster Kombat, Notcoin, Yescoin en TonPotato die de tijd en aandacht trekken van gebruikers die op zoek zijn naar extra inkomsten.

toncoin koers 1 jaar
Toncoin koers in het afgelopen jaar. Bron: Coinmarketcap.

Veiligheidszorgen en overheidskritiek

Ondanks de opkomst van het TON-ecosysteem, zijn er ook uitdagingen. Yu Xian, oprichter van SlowMist en blockchain beveiligingsexpert, heeft gewaarschuwd dat phishing-aanvallen binnen het Open Network toenemen. Deze aanvallen zijn voornamelijk te wijten aan de integratie van TON met de onderliggende Telegram-app, waar oplichters groepen kunnen creëren en kwaadaardige links kunnen posten.

Hamster Kombat heeft specifieke aandacht gekregen, niet alleen voor zijn populariteit maar ook voor de kritiek van overheidsfunctionarissen. Zo heeft het National Agency for Perspective Projects (NAPP) van Oezbekistan gewaarschuwd voor potentiële risico’s als de tokens van het spel in de toekomst naar een onchain digitaal activum zouden migreren.

Een blik op de toekomst

De goedkeuring van Toncoin door AFSA en de inclusie in het AIFC geven aan dat Kazachstan openstaat voor innovatieve fintech- en regtech-bedrijven, zelfs die met minimale middelen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn, kunnen beginnen met een voorlopige aanvraag om hun projectconcept te beschrijven.

Na goedkeuring van deze aanvraag is een volledige aanvraag vereist om de geschiktheid binnen het FinTech Lab van AFSA te bepalen. Deze ontwikkelingen suggereren een voortdurende acceptatie en integratie van digitale activa binnen de regelgevende en economische structuren van Kazachstan.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme