Amerikaanse belastingdienst verfijnt crypto broker regels, uitzonderingen voor decentrale diensten

Home » Nieuws » Amerikaanse belastingdienst verfijnt crypto broker regels, uitzonderingen voor decentrale diensten

De Amerikaanse belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS), heeft de laatste versie van haar richtlijnen voor de zogenaamde “broker rule” vrijgegeven. Deze richtlijnen zijn bedoeld om de rapportagevereisten voor crypto-makelaars te verduidelijken.

De eerste voorstellen voor deze nieuwe regels werden in augustus 2023 gepubliceerd, en wekten zorgen over de mogelijk schadelijke impact op verschillende onderdelen van de crypto-industrie, waaronder wallet providers en gedecentraliseerde beurzen.

Impact op custodiale en niet-custodiale diensten

Volgens de IRS vallen custodiale brokers duidelijk onder de nieuwe regels, maar er heerst onzekerheid of zelf-custodiale applicaties zoals gedecentraliseerde crypto beurzen (DEX) ook als makelaars beschouwd zouden worden. Beurzen zoals Kraken en Coinbase zullen onderhevig zijn aan de nieuwe regels, die gedeeltelijk in 2025 in werking treden.

Echter, regels die mogelijk onuitvoerbare en privacy-invasieve rapportage- en KYC-vereisten op niet-custodiale protocollen zouden leggen, zijn voorlopig uitgesteld.

amerikaanse belastingdienst nieuwe regels crypto
Bron: IRS.

Uitdagingen en bezorgdheden van de industrie

De IRS en het Ministerie van Financiën hebben aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben om de kwesties rondom niet-custodiale deelnemers in de industrie te overwegen. Verschillende firma’s, waaronder Coin Center, hebben weerstand geboden tegen de aanvankelijk uitgebreide definitie van een broker door de IRS, die leek te suggereren dat zelf-uitvoerende crypto-platforms ook onder deze categorie zouden vallen.

Pasgeleden heeft de Blockchain Association ook haar bezorgdheid geuit over de potentiële hoge nalevingskosten van de regel, waarbij geschat wordt dat de wet 8 miljard 1099-DA belastingformulieren en $254 miljard dollar aan compliancekosten zou toevoegen.

Voortdurende evaluatie en toekomstige bepalingen

De IRS heeft kennisgenomen van de tegenstand en heeft definitieve beslissingen over crypto uitgesteld. Zoals Bill Hughes, senior juridisch adviseur en directeur van wereldwijde regelgevingszaken bij Consensys, opmerkte, finaliseren de richtlijnen nog geen regels met betrekking tot onbeheerde wallets en gerelateerde niet-custodiale software-aanbiedingen.

Er wordt nog steeds beoordeeld of deze aanbiedingen mogelijk als makelaars beschouwd worden, en hun status zal later worden gefinaliseerd.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme