Filipijnse burgers kunnen bijdragen betalen met cryptocurrency

Home » Nieuws » Filipijnse burgers kunnen bijdragen betalen met cryptocurrency

Tether (USDT) heeft een innovatief initiatief gelanceerd in de Filipijnen, waardoor burgers nu hun bijdragen aan het Social Security System (SSS) kunnen betalen met Tether’s USDT.

Deze stap, uitgevoerd in samenwerking met het Web3-bedrijf Uquid, lijkt een aanzienlijke vooruitgang in het integreren van cryptocurrency in alledaagse transacties.

Het sociale zekerheidssysteem als financieel vangnet

Het Social Security System in de Filipijnen functioneert als een essentieel vangnet voor werknemers uit verschillende sectoren en zorgt voor financiële zekerheid in moeilijke tijden.

Door USDT aan te bieden als betalingsoptie op de TON blockchain, streven Tether en Uquid ernaar de betalingsprocessen te vereenvoudigen en de toegankelijkheid voor miljoenen Filipino’s te vergroten.

tether philipijnen betalen stablecoins
Bron: Tether op X.

Integratie van stablecoins in dagelijkse transacties

Tran Hung, CEO van Uquid, benadrukte deze mijlpaal en wees op hoe deze samenwerking een nieuwe standaard zet voor digitale transacties. Het integreren van stablecoins zoals USDT in het dagelijks leven onderstreept hun potentieel om financiële interacties te revolutioneren, waarbij microtransacties en digitaal winkelen efficiënter en gemakkelijker worden gemaakt.

De evolutie en toenemende vraag naar stablecoins

Stablecoins zijn geëvolueerd van hun oorsprong als hulpmiddelen voor crypto exchanges tot cruciale elementen in zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde markten. De vraag naar stablecoins blijft stijgen, aangedreven door hun rol in het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen en het bieden van liquiditeit in financiële ecosystemen.

Bedrijven zoals PayPal met hun PYUSD stablecoin, en de aanstaande lancering van een stablecoin door Ripple (XRP), illustreren het groeiende vertrouwen in de utiliteit van stablecoins buiten speculatieve handel.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme