Bitcoin en Ether zetten zich schrap voor sterke juli, aldus analisten

Home » Nieuws » Bitcoin en Ether zetten zich schrap voor sterke juli, aldus analisten

Bitcoin (BTC) is juli sterk begonnen, met een stijging van de $60.000-regio naar een hoogtepunt van $63.700 dollar.

Deze beweging komt na een korte val naar de $59.000 dollar vorige week en weerspiegelt een herstel in de spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) instromen, die op vrijdag $73 miljoen dollar bereikten, de hoogste dagelijkse instroom in twee weken.

Historische prestaties wijzen op positieve juli

Volgens analisten van QCP Capital en Coinbase toont juli historisch gezien een sterke prestatie voor zowel Bitcoin als Ether (ETH). QCP Capital merkt op dat Bitcoin een mediane opbrengst van 9,6% heeft in juli en vooral sterk terugveert na een negatieve juni, waarin het met -9,85% daalde.

“Veel signalen wijzen op een bullish juli,” aldus de analisten van QCP Capital in een recent rapport. Ze benadrukken dat de Bitcoin-opties zich positioneren voor een opwaartse beweging, vooral na de verwachte lancering van de Ethereum spot ETF.

bitcoin qcp capital verwachting
Bron: QCP Capital op X.

Marktcondities ondersteunen verdere groei

David Duong en David Han van Coinbase bevestigen deze positieve seizoensgebonden trend en voegen eraan toe dat verbeterde liquiditeit de markt kan ondersteunen. “De huidige marktopstelling lijkt ondersteunend, aangezien veel overtollige posities zijn opgeruimd na de Mt. Gox-aankondiging,” verklaarden ze in hun wekelijkse rapport.

Daarnaast merken ze op dat de gemiddelde dagelijkse volumes voor Bitcoin en Ether (spot en futures) tussen mei en juni zijn gedaald met 16,7%, van $90 miljard naar $75 miljard, wat kan bijdragen aan een verbeterde marktomgeving in juli.

Handelsideeën en strategieën

QCP Capital suggereert een specifieke handelsstrategie voor investeerders die willen profiteren van de huidige marktomstandigheden. Ze stellen voor om Bitcoin te kopen onder de $60.000, zelfs als het rallyt naar $71.000, gezien de valse doorbraak van $60.000 en het bullish momentum.

Voor deze strategie stellen ze een BTC Accumulator voor met een vervaldatum op 20 september 2024 (12 weken), een strike-prijs van $59.000, een barrière van $71.000 en een wekelijkse observatiefrequentie. De spot referentie voor deze accumulator is $63.000 BTCUSD.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme