Crypto hacks dalen met 54% in juni, verliezen zakken naar $176 miljoen

Home » Nieuws » Crypto hacks dalen met 54% in juni, verliezen zakken naar $176 miljoen

In juni 2024 heeft de cryptomarkt een verhoogd aantal hacks ervaren, zelfs terwijl de markt zich in een bearish zone bevond. Volgens data van PeckShield is er in juni $176,2 miljoen dollar gestolen van crypto-platforms, wat een afname van 54,2% betekent ten opzichte van mei, toen er nog $574,6 miljoen verloren ging.

Dit is een grote daling van verliezen door crypto-hacks, ondanks de verhoogde activiteit van hackers.

Belangrijkste incidenten in juni

De grootste hack in juni trof de Turkse crypto-handelsplatform BtcTurk, waarbij $100,25 miljoen dollar verloren ging. De hot wallets van het bedrijf werden gecompromitteerd, waarbij aanvallers toegang kregen tot ten minste tien verschillende cryptocurrencies. Dit incident was het meest omvangrijk van de maand. De op één na grootste hack was bij de Britse crypto-beurs Lykke, waar hackers meer dan $22 miljoen stalen.

Andere noemenswaardige hacks vonden plaats bij UwU Lend, Holograph en Velocore, met verliezen van respectievelijk $19,4 miljoen, $14,4 miljoen en $6,8 miljoen dollar.

peckshieldalert crypto hacks juni 2024
Bron: PeckShieldAlert op X.

Impact op het tweede kwartaal

Het tweede kwartaal van 2024 zag een aanzienlijke stijging van de verliezen door hacks en oplichtingen in de cryptosector, met een totaal van $572,7 miljoen. In deze periode werden 72 frauduleuze incidenten geregistreerd. Ondanks de daling in juni, is er een toename van 115% in de verliezen vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2023.

Vanaf 2011 tot en met maart 2024 heeft de crypto-industrie bijna $20 miljard verloren door hacks en oplichtingen, volgens gegevens van Crystal Intelligence. Het totale aantal inbreuken heeft nu de 785 bereikt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme