Circle lanceert in Brazilië in samenwerking met BTG Pactual om toegang tot digitale dollars te vergroten

Home » Nieuws » Circle lanceert in Brazilië in samenwerking met BTG Pactual om toegang tot digitale dollars te vergroten

Circle, de uitgever van de stablecoin USDC, heeft officieel zijn aanwezigheid in Brazilië gelanceerd en heeft daarbij een strategisch partnerschap gevormd met BTG Pactual, de grootste investeringsbank van Latijns-Amerika.

Dit initiatief markeert een belangrijke stap in het toegankelijker maken van USDC in een markt die wordt gezien als een leider in fintech innovatie en adoptie.

Samenwerking met BTG Pactual en Nubank

De samenwerking tussen Circle en BTG Pactual, die al sinds 2017 actief is in de crypto wereld, onderstreept het vertrouwen in blockchain technologie als de nieuwe infrastructuur voor de financiële industrie. André Portilho, hoofd digitale activa bij BTG Pactual, benadrukte het belang van innovatie binnen de financiële markt door de bank.

Tegelijkertijd heeft Circle zijn samenwerkingsverbanden in de regio versterkt door een partnerschap met Nubank, een van de grootste fintech-bedrijven van Latijns-Amerika, die meer dan 85 miljoen klanten bedient in Brazilië. Klanten van Nubank Cripto in Brazilië handelen al met USDC, wat wijst op een reeds bestaande vraag naar digitale dollars binnen de regio.

circle tweet brazilie
Bron: Circle op X.

Strategische impact en toekomstvisie

De uitbreiding van Circle naar Brazilië wordt gezien als een strategische zet, vooral nu de Braziliaanse Centrale Bank aankondigt tegen het einde van dit jaar een regelgevend kader voor cryptocurrencies te zullen onthullen. Jeremy Allaire, medeoprichter en CEO van Circle, benadrukte de toewijding van het bedrijf om een positieve impact te maken op de Braziliaanse markt.

Hij sprak de intentie uit om samen te werken met belangrijke belanghebbenden om bedrijven te ondersteunen in hun deelname aan de wereldwijde economie met meer gemak en efficiëntie.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme