Centrale Bank van Brazilië kondigt gefaseerde crypto-regulering aan voor eind 2024

Home » Nieuws » Centrale Bank van Brazilië kondigt gefaseerde crypto-regulering aan voor eind 2024

De Centrale Bank van Brazilië (BC) heeft aangekondigd dat zij tegen het einde van dit jaar een regelgevend kader voor cryptocurrency’s zal onthullen. Deze belofte is een bevestiging van eerdere verklaringen waarin de bank haar inzet toonde om de regels rond virtuele activadiensten (VASPs) en de bredere cryptomarkt duidelijk te stellen.

Dit initiatief is gericht op het verbeteren van transparantie en het beschermen van investeerders, en zal ongepaste praktijken die consumenten schaden, zoals oplichting en fraude, aanpakken.

Gefaseerde uitrol

Volgens de verklaringen van de BC wordt de ontwikkeling van dit regelgevend kader in verschillende fasen verdeeld. Dit proces vertraagt effectief de plannen van het Zuid-Amerikaanse land om zijn snelgroeiende digitale activa-industrie te reguleren. De gefaseerde uitrol is bedoeld om duidelijkheid te verschaffen aan tokencreators en VASPs.

Het kader zal onder meer een publieke raadpleging omvatten over de regels voor de bedrijfsactiviteiten van digitale activaproviders, en de ontwikkeling en verbetering van een aanvullend kader voor de regulering van VASPs in Brazilië.

Reguleringsstappen en publieke raadpleging

De BC heeft ten minste drie stappen geïdentificeerd voor de ontwikkeling van het crypto-regelgevingskader. Deze stappen omvatten het uitvoeren van een publieke raadpleging over de regels voor de bedrijfsactiviteiten van digitale activaproviders, en het ontwikkelen en verbeteren van een aanvullend kader voor de regulatie van VASPs in Brazilië.

In het kader van dit ontwikkelingsproces zijn ook interne plannen gerelateerd aan stablecoin-regulaties in voorbereiding.

Voortdurende inzet en vertraging

Ondanks de bevestiging van de toewijding van Braziliaanse ambtenaren om duidelijkheid te bieden aan digitale activadienstverleners, lijken de crypto-regulaties later te komen dan eerder werd gedacht.

Otavio Damaso, directeur Regulering van de Centrale Bank van Brazilië, had vorig jaar tijdens een parlementaire hoorzitting verklaard dat de plannen voor cryptoregulering tegen het einde van juni afgerond zouden zijn.

Versterking van de financiële stabiliteit

Het regelgevend kader zal ook gericht zijn op het handhaven van de stabiliteit van het Nationale Financiële Systeem, met een focus op het bestrijden van witwassen, het tegengaan van terrorismefinanciering en het monitoren van verdachte activiteiten.

De BC werkt samen met andere instanties om specifieke problemen met virtuele activa aan te pakken, vooral wat betreft het reguleren van stablecoins binnen betalingssystemen en de valutamarkt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme