Aave lanceert GHO stablecoin op Arbitrum in nieuwe cross-chain strategie

Home » Nieuws » Aave lanceert GHO stablecoin op Arbitrum in nieuwe cross-chain strategie

Aave’s gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) heeft onlangs aangekondigd dat het haar GHO stablecoin lanceert op het Arbitrum (ARB) netwerk, als onderdeel van een bredere strategie om de munt op meerdere blockchains beschikbaar te maken.

Deze stap is het begin van wat Aave beschrijft als een “cross-chain expansiestrategie” om de adoptie en toegankelijkheid van de stablecoin te vergroten.

De multi-collateralized stablecoin, die oorspronkelijk op het Aave Protocol draait, zal gebruik maken van het Chainlink Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP). Dit protocol faciliteert de migratie van de stablecoin tussen verschillende blockchains, te beginnen met Arbitrum.

Het protocol maakt het mogelijk om GHO tokens veilig te verplaatsen door ze eerst te vergrendelen of te vernietigen op de oorspronkelijke keten, en vervolgens vrij te geven of te creëren op de nieuwe keten.

aave chainlink stablecoin gho live
Bron: Chainlink op X.

Voordelen en toekomstige plannen

Volgens Stani Kulechov, oprichter en CEO van Aave Labs, zal de integratie met andere netwerken leiden tot lagere transactiekosten, snellere transacties en verbeterde liquiditeit. Dit maakt de GHO stablecoin aantrekkelijker voor gebruikers en opent de deur voor nieuwe gebruikstoepassingen, zoals digitale betalingen met GHO.

De DAO van Aave beheert het aanbod van de stablecoin, die volledig gedekt en transparant is, met activa beschikbaar binnen het Aave Protocol die ook gebruikt kunnen worden om GHO te ondersteunen.

Historische context en uitbreidingsstrategie

Bijna een jaar geleden activeerde Aave de stablecoin op het Ethereum (ETH) hoofdnetwerk, na een initiële lancering op het Goerli testnet in februari 2023. De expansie naar Arbitrum en latere netwerken richt zich op het verhogen van de toegankelijkheid en adoptie van GHO, terwijl de transactiekosten verlaagd worden.

Chainlink speelt een cruciale rol in deze uitbreiding, aangezien hun CCIP protocol de technologische basis biedt die multi-chain mogelijkheden ondersteunt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme