Spaans Torrevieja zet koers naar digitale toekomst als eerste ‘crypto-vriendelijke’ stad in Europa

Home » Nieuws » Spaans Torrevieja zet koers naar digitale toekomst als eerste ‘crypto-vriendelijke’ stad in Europa

Torrevieja, gelegen in de Spaanse provincie Alicante en een populair toeristenoord met 82.000 inwoners, is vastbesloten om zich te profileren als de eerste “crypto-vriendelijke” stad in Europa.

Dit ambitieuze initiatief stelt lokale winkels in staat om cryptocurrencies te accepteren als betaalmiddel, een beweging die de stad op de kaart zet in de wereld van digitale economie.

Eerste fase

Op 6 februari maakte de officiële website van de gemeente Torrevieja bekend dat er een “ambitieus digitaal transformatieproject” van start gaat, in samenwerking tussen het Departement van Handel van de gemeenteraad van Torrevieja en de Vereniging van Kleine en Middelgrote Ondernemers van Torrevieja (APYMECO). Dit project beoogt de lokale handel te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie, waarbij de eerste fase zich richt op het bevorderen van handel door het gebruik van cryptocurrencies in transacties. Klanten kunnen hierdoor met cryptocurrencies en “andere crypto-activa” betalen voor producten en diensten.

In de volgende fasen van het project zal Torrevieja zich richten op het herstellen van “natuurlijke ruimtes”, het bevorderen van de creatie van nieuwe banen en het financieren van bedrijven in de technologiesector. Rosario Martínez Chazarra, de lokale raadsfunctionaris voor handel, uitte haar hoop dat deze maatregelen crypto-eigenaren zullen stimuleren. Tevens gaf zij aan dat de Universiteit van Alicante speciale cursussen over digitale betalingen zal lanceren voor lokale bedrijven.

Jorge Almarcha, de voorzitter van de Vereniging van Kleine en Middelgrote Ondernemers, benadrukte dat het sinds 2015 in Spanje legaal is om met cryptocurrencies te betalen, maar dat er tot nu toe weinig pogingen zijn ondernomen om digitale betalingen te democratiseren.

Geen wettig betaalmiddel

Hoewel Bitcoin (BTC) of andere cryptocurrencies geen wettig betaalmiddel zijn in Spanje, staat het land relatief open voor de crypto-industrie. Het aantal officieel geregistreerde crypto-bedrijven in Spanje is in 2023 met ongeveer 56% gegroeid. Spanje neemt wereldwijd de vierde plaats in, na de Verenigde Staten, Canada en Australië, wat betreft het aantal Bitcoin-geldautomaten, met 309 machines.

De Spaanse overheid is ook druk bezig met het innen van belastingen van haar crypto-bezitters. Zelfs inwoners die crypto-activa aanhouden op niet-Spaanse platformen moeten deze vóór 31 maart aangeven, volgens nieuwe wetgeving die de belastingheffing op digitale activa reguleert.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme