Senator Elizabeth Warren introduceert wetsvoorstel om Bitcoin en crypto aan te pakken

Home » Nieuws » Senator Elizabeth Warren introduceert wetsvoorstel om Bitcoin en crypto aan te pakken

De Amerikaanse senator Elizabeth Warren heeft een wetsvoorstel geïntroduceerd, ondersteund door een brede, tweeledige coalitie van senatoren, met als doel de regulering van het gebruik van cryptocurrency.

Groeiende zorgen

Dit wetsvoorstel, genaamd de Digital Asset Anti-Money Laundering Act, richt zich op het aanpakken van groeiende zorgen rondom het misbruik van cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) in illegale financiële activiteiten. Het voorstel beoogt digitale activa op te nemen in de bestaande anti-witwas- en terrorisme financieringskaders.

Nieuwe supporters van het wetsvoorstel omvatten senatoren Raphael Warnock (D-Ga.), Laphonza Butler (D-Calif.), Chris Van Hollen (D-Md.), John Hickenlooper (D-Colo.), en Ben Ray Luján (D-N.M.). Deze senatoren hebben zich aangesloten bij een coalitie die al steun kreeg van een diverse groep senatoren, wat wijst op een sterke tweeledige inspanning.

Senator Van Hollen benadrukte de risico’s van crypto, door te stellen dat het gebrek aan basis juridische veiligheidsmaatregelen Amerikanen blootstelt aan talloze risico’s. Hij pleitte ervoor dat crypto door dezelfde transparantieregels als traditionele banken zou moeten worden gereguleerd, om Amerikanen te beschermen en ervoor te zorgen dat het niet wordt gebruikt voor illegale activiteiten door criminele ondernemingen en schurkenstaten.

Senator Hickenlooper richtte zich op innovatie en benadrukte dat er, net als voor banken, veiligheidsmaatregelen moeten zijn om iedereen te beschermen tegen criminaliteit en terrorisme. Senator Luján voegde toe dat de huidige ongereguleerde staat van cryptocurrencies consumenten kwetsbaar maakt en dat deze wetgeving nodig is om sterke normen voor crypto-gebruik te stellen.

Het wetsvoorstel heeft goedkeuringen ontvangen van diverse organisaties, waaronder het Bank Policy Institute, dat aangaf tweeledige inspanningen te steunen om witwassen van geld aan te pakken. Zij geloven dat de maatregel een belangrijke stap is.

Deze wetgevingsinitiatief komt als reactie op waarschuwingen van het ministerie van Financiën, het ministerie van Justitie en andere deskundigen over het toenemende gebruik van digitale activa in witwassen van geld, drugshandel en andere criminele activiteiten.

Afgelopen weekend berichtten we nog over het nieuws dat Elizabeth Warren cryptocurrency’s had bestempeld als “een nieuwe dreiging voor Amerika”.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme