FIFA lanceert NFT-collectie tijdens Wereldbeker voor Clubteams 2023

Home » Nieuws » FIFA lanceert NFT-collectie tijdens Wereldbeker voor Clubteams 2023

De Fédération Internationale de Football Association (FIFA), de organisatie die internationale voetbalcompetities beheert, is van plan haar eigen non-fungible token (NFT) collectie te lanceren voorafgaand aan de Wereldbeker voor Clubteams 2023 in Saoedi-Arabië.

Deze lancering is een samenwerking met het blockchainbedrijf Modex.

Memorabele momenten

Volgens de aankondiging van 11 december zal de eerste reeks van 100 NFT’s op 15 december uitkomen en biedt het de mogelijkheid om tickets te bemachtigen voor de finale van de FIFA Wereldbeker 2026. Daarnaast zullen deze maand in totaal 900 andere digitale verzamelobjecten worden uitgegeven op het Polygon-netwerk (MATIC) en OpenSea. Deze collectie omvat memorabele momenten van het lopende toernooi en digitale versies van memorabilia.

De FIFA Wereldbeker voor Clubteams, gepland om te starten op 12 december in Djedda, Saoedi-Arabië, brengt zeven van ’s werelds beste voetbalteams samen. Alle kampioenen van de zes FIFA-confederaties nemen deel aan dit evenement. De NFT’s zullen beschikbaar zijn op het FIFA+ Collect platform, dat in september 2022 gelanceerd werd en ondersteund wordt door Algorand (ALGO).

Francesco Abbate, CEO van Modex, merkte op: “Digitale verzamelobjecten vergroten de manieren waarop fans kunnen interageren met hun favoriete spelers, teams en de sport waar ze van houden, en we zijn vereerd om FIFA te ondersteunen bij het realiseren van dit doel.”

Sinds de lancering heeft het FIFA+ Collect platform 11 NFT-drops gefaciliteerd, met in totaal 909.255 gemunte digitale verzamelobjecten en 16.448 houders. Het platform heeft een totaal handelsvolume van $2,4 miljoen gezien in zowel de primaire als secundaire NFT-markten.

Echter, zoals FIFA+ Collect Info beweert, kan het volume van de uitgifte misleidend zijn omdat niet onderscheiden kan worden tussen pakketten die gratis zijn verkregen in uitdagingen en pakketten die zijn gekocht met USDC (USD Coin).

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme