SEC-voorzitter Gensler weigert te discussiëren over ‘crypto securities’

Home » Nieuws » SEC-voorzitter Gensler weigert te discussiëren over ‘crypto securities’

Gary Gensler, voorzitter van de Securities and Exchange Commission (SEC) in de Verenigde Staten, toonde woensdag weinig interesse in het bespreken van cryptocurrencies.

Dit gebeurde na een vergadering die gericht was op de Amerikaanse schatkistmarkt. Hij negeerde een vraag van een verslaggever over de status van meerdere aanvragen voor spot Bitcoin ETFs.

Prioriteiten

In een interview met Bloomberg Television reageerde Gensler op een vraag over de spotfondsen met: “De schatkistmarkt van $26 biljoen dollar vormt de basis van onze gehele kapitaalmarkten.” Hij voegde eraan toe: “Het is hoe we onze regering financieren, hoe onze Federal Reserve het monetaire beleid voert, en hoe we de dominantie van de dollar wereldwijd handhaven. En u wilt mij vragen stellen over crypto?”

Hij vervolgde met de vraag: “Wat zijn uw prioriteiten? De Amerikaanse schatkistmarkt is een zeer belangrijke en invloedrijke markt. Cryptovaluta zijn niet alleen veel kleiner, maar het is ook niet hoe onze regering wordt gefinancierd of hoe het monetaire beleid wordt uitgevoerd.”

Gensler benadrukte ook dat veel beleggers veel geld hebben verloren in de crypto markt en dat zij te maken krijgen met gevolgen vanwege extreme non-compliance. Dit omvat niet alleen overtredingen van de effectenwetten, maar ook van verschillende andere wetten.

De SEC beoordeelt momenteel meer dan een dozijn aanvragen van grote vermogensbeheerders zoals Fidelity en BlackRock voor wat het eerste Bitcoin-fonds van het land zou kunnen zijn. De prijs van ’s werelds meest waardevolle cryptocurrency naar marktkapitalisatie is de afgelopen maanden gestegen, aangezien analisten speculeren dat een beslissing nabij kan zijn.

Gensler bleef vorige maand zwijgzaam toen hem gevraagd werd naar het lopende beoordelingsproces voor de spot Bitcoin-fondsen, waarbij hij aangaf niet te willen “vooruitlopen” op de situatie. Hij heeft in het verleden het beoordelingsproces van de instantie beschreven als een “beproefd” proces.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme