Druk op de Senaat neemt toe voor snelle goedkeuring van belangrijke crypto-wet

Home » Nieuws » Druk op de Senaat neemt toe voor snelle goedkeuring van belangrijke crypto-wet

Amerikaanse wetgevers, waaronder de Republikeinse Sen. Cynthia Lummis en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden’ commissie voor Financiële Diensten Patrick McHenry, hebben president Joe Biden opgeroepen om een controversiële bulletin van de Securities and Exchange Commission (SEC) genaamd SAB 121 niet te ondersteunen. Dit bulletin, dat bedrijven die cryptocurrencies beheren verplicht om deze in hun balansen als passiva op te nemen, is volgens critici een belemmering voor banken om crypto’s veilig te stellen.

Eerder deze maand stemden zowel het Huis van Afgevaardigden als de Senaat voor het intrekken van SAB 121, met overtuigende meerderheden in beide kamers. De White House Administration heeft echter aangegeven dat president Biden van plan is om zijn veto uit te spreken tegen deze maatregel, omdat het de SEC zou beperken in het handhaven van een effectief financieel regelgevend kader voor cryptocurrencies.

FIT21-wetgeving wacht op actie van de Senaat

Parallel aan de strijd over SAB 121, heeft Patrick McHenry de Senaat aangespoord om de ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’ (FIT21) aan te nemen vóór de presidentsverkiezingen in november. Deze wet, die met een grote meerderheid door het Huis werd goedgekeurd, beoogt de meeste cryptovaluta’s als grondstoffen te classificeren en onder de regelgeving van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) te plaatsen.

“Dit moet een wekroep zijn voor de Senaat,” verklaarde McHenry, die benadrukt dat er behoefte is aan serieuze beleidsvorming rondom digitale activa en cryptovaluta in de Verenigde Staten. Hij wees op de brede steun voor FIT21 in het Huis als een sterk politiek statement in deze verdeelde tijden.

Stabiele samenwerking en toekomstige beleidsvorming

McHenry onthulde ook dat hij bijna twee jaar heeft samengewerkt met de Democratische afgevaardigde Maxine Waters aan een wet voor stablecoins, welke waarschijnlijk gekoppeld moet worden aan een grotere wetgeving om door de Senaat te komen.

Tegelijkertijd gaf hij aan tegen het koppelen van deze wetgeving aan de SAFER Banking Act te zijn, die cannabisbedrijven meer toegang tot financiële diensten biedt.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme