EK Voetbal 2024 boost CHZ token naar nieuwe all time high

Home » Nieuws » EK Voetbal 2024 boost CHZ token naar nieuwe all time high

De CHZ token, de native cryptocurrency van het Chiliz blockchain-platform, heeft een stijging van 25% doorgemaakt in de aanloop naar UEFA Euro 2024.

Deze trend doet denken aan eerdere flinke waardestijgingen rondom grote sportevenementen, zoals het FIFA-wereldkampioenschap in 2022. Dit laat zien hoe sportevenementen een steeds grotere invloed hebben op de cryptomarkt.

De rol van Chiliz in de sport- en entertainmentindustrie

Chiliz is speciaal ontwikkeld voor de sport- en entertainmentindustrie en stelt sportclubs in staat om hun eigen fan tokens uit te geven. Deze tokens bieden fans de mogelijkheid om actief deel te nemen aan verschillende clubbeslissingen, zoals het kiezen van nieuwe shirts of het bepalen van opstellingen voor oefenwedstrijden.

Fans gebruiken de CHZ token om deze fan tokens aan te schaffen, wat bijdraagt aan de populariteit en waarde van CHZ.

chiliz chz koers stijging all time high
Chiliz koers in de afgelopen 7 dagen. Bron: Coinmarketcap.

Recente prestaties van CHZ in de cryptomarkt

De huidige prijsstijging van CHZ zet de token op de derde plaats van de meest stijgende munten in de afgelopen week, gebaseerd op de top 100 grootste cryptocurrencies. Alleen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben het beter gedaan.

Deze stijging bracht CHZ naar een twee maanden durend hoogtepunt, mede gedreven door de anticipatie op het Euro 2024-toernooi.

Verwachtingen rondom Euro 2024

Analisten, waaronder Markus Thielen van 10X Research, verwachten dat de scenario’s van eerdere grote voetbalevenementen zich kunnen herhalen.

Thielen licht toe: “De CHZ token steeg meer dan 100 procent in de aanloop naar het FIFA WK in 2022, alleen om vervolgens scherp te dalen net voor de start van het evenement. We verwachten een soortgelijke, hoewel mogelijk minder extreme, dynamiek rond het UEFA Europees Kampioenschap Voetbal 2024.”

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme