NYSE en CoinDesk lanceren gezamenlijk Bitcoin opties

Home » Nieuws » NYSE en CoinDesk lanceren gezamenlijk Bitcoin opties

De New York Stock Exchange (NYSE) heeft aangekondigd dat het van plan is om Bitcoin (BTC) indexopties te noteren, een belangrijke stap in de integratie van de reguliere financiële markt met de crypto wereld.

Deze contant afgerekende derivaten zullen de CoinDesk Bitcoin Price Index (XBX) volgen, die momenteel $20 miljard dollar ondersteunt in beheerd vermogen van exchange-traded funds (ETF’s).

Volgens Jon Herrick, Chief Product Officer bij de NYSE, is de samenwerking met CoinDesk Indices bedoeld om te voldoen aan de toenemende vraag van zowel institutionele als particuliere beleggers naar diverse Bitcoin-beleggingsproducten. Herrick benadrukte dat, na ontvangst van de reglementaire goedkeuring, deze optiecontracten een cruciaal, liquide en transparant hulpmiddel voor risicobeheer zullen bieden.

Traditionele financiële markten en crypto komen samen

De NYSE, onder eigendom van de Intercontinental Exchange (ICE), heeft eerder al interactie gehad met de cryptomarkten. Vorig jaar werkte ICE Futures Singapore samen met CoinDesk Indices om de XBX-index te gebruiken voor het afwikkelen van zijn maandelijkse contracten in CoinDesk Bitcoin Futures.

nyse bitcoin opties tweet
Bron: NYSE op X.

Met de introductie van Bitcoin-opties voegt de NYSE zich bij andere spelers in deze competitieve markt, vooral gezien de al dominante positie van de CME-groep, die zijn basis heeft gevestigd met zijn Bitcoin-futures.

Deze laatste zet van de NYSE laat zien dat de cryptomarkt langzaam maar zeker wordt geïntegreerd in de traditionele markten, wat meer mogelijkheden biedt voor risicobeheer en het verbreden van investeringsmogelijkheden. De lancering van deze opties, die nog afhankelijk is van goedkeuring door regelgevende instanties, belooft toegang tot belangrijke nieuwe gereedschappen voor beleggers die geïnteresseerd zijn in de crypto-economie.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme