Amerikaans Huis faalt om Biden’s veto over crypto boekhoudregel te keren

Home » Nieuws » Amerikaans Huis faalt om Biden’s veto over crypto boekhoudregel te keren

In een laatste stemming heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gefaald in hun poging om het veto van president Joe Biden tegen te gaan. Dit veto was gericht tegen een wetgevend voorstel dat een controversiële boekhoudkundige bulletin over cryptovaluta, bekend als Staff Accounting Bulletin No. 121 of SAB 121, wilde herroepen.

De stemming eindigde met 228 tegen 184, waarbij niet werd voldaan aan de vereiste tweederdemeerderheid in zowel het Huis als de Senaat.

Details rondom de controversiële regelgeving

SAB 121 heeft binnen de crypto-industrie veel stof doen opwaaien omdat het banken zou kunnen verhinderen om digitale activa veilig te bewaren. Het bulletin vereist dat bedrijven die cryptovaluta in bewaring hebben, de crypto-bezittingen van klanten als passiva op hun balans registreren.

De regelgeving werd bekritiseerd omdat het zou leiden tot minder transparantie en meer risico’s voor investeerders.

SAB 121 witte huis
Bron: Witte Huis.

Politieke meningen en debat

Afgevaardigde Patrick McHenry, voorzitter van de House Financial Services Committee, bekritiseerde de regering voor het spelen van politieke spelletjes en het kiezen van de kant van machtige bureaucraten boven het Amerikaanse volk en nieuwe technologieën.

Daarentegen benadrukte Maxine Waters, de hoogste Democratische vertegenwoordiger in dezelfde commissie, dat de crypto-industrie simpelweg niet tevreden was met de gegeven antwoorden van de Securities and Exchange Commission (SEC) en sprak over lopende onderhandelingen tussen grote bewaarbanken en de SEC om de regels aan te passen.

Toekomst van crypto-regulatie in de VS

De afgekeurde resolutie, H.J.Res. 109, werd door het Witte Huis beschreven als een verstoring van het werk van de SEC om beleggers in de cryptomarkt te beschermen en om het bredere financiële systeem veilig te houden. De SEC benadrukte dat SAB 121 “niet-bindende stafbegeleiding” is die de openbaarmaking aan investeerders versterkt, essentieel voor het verhelderen van risico’s bij crypto-bewaarders.

De toekomst van crypto-regulatie blijft een heet hangijzer in de Amerikaanse politiek, waarbij recente ontwikkelingen aantonen dat er nog veel discussie en potentiële aanpassingen aanstaande zijn.

Volg Coinliners op Google Nieuws om altijd als eerste op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en de meest recente ontwikkelingen in de wereld van cryptocurrency.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme