Abu Dhabi verbiedt crypto-mining op boerderijen; steunt toch crypto-innovatie

Home » Nieuws » Abu Dhabi verbiedt crypto-mining op boerderijen; steunt toch crypto-innovatie

De Abu Dhabi Landbouw- en Voedselveiligheidsautoriteit heeft boeren in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) formeel gewaarschuwd dat het gebruik van landbouwgrond voor het minen van cryptocurrencies verboden is. De autoriteit benadrukt dat dergelijke activiteiten worden beschouwd als misbruik van de boerderij voor andere doeleinden dan waarvoor deze bedoeld zijn.

Boeren die deze regel overtreden, riskeren boetes tot 10.000 VAE dirham, wat neerkomt op ongeveer $2.722 dollar. Dit verbod reflecteert een bredere aanpak om de agrarische integriteit van het land te behouden, waarbij landbouwgronden beschermd worden tegen niet-agrarische activiteiten.

De VAE als voorstander van crypto-mining

Ondanks de restricties op boerderijen, heeft de VAE zich in 2023 gepositioneerd als een pro-Bitcoin (BTC) mining jurisdictie in het Midden-Oosten. Gegevens tonen aan dat de gecombineerde Bitcoin-miningcapaciteit van de VAE ongeveer 400 megawatts bedraagt, wat 4% van de wereldwijde Bitcoin hash rate vertegenwoordigt.

Deze ontwikkeling contrasteert met de benadering van andere Midden-Oosterse landen, zoals Koeweit, waar alle activiteiten met betrekking tot cryptocurrencies, waaronder mining, sinds 2023 verboden zijn.

Uitbreiding van crypto-bedrijven in de VAE

In mei heeft de blockchain analytics firma Chainalysis haar regionale hoofdkwartier in Dubai gevestigd. Dit hoofdkwartier werkt samen met lokale overheidsinstanties en biedt advies over regelgevende ontwikkeling, met als doel innovatie aan te drijven.

De expansieplannen werden goedgekeurd door de Abu Dhabi Global Market, een vooraanstaande financiële toezichthouder in het land.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme