Volgende Ethereum upgrade, Pectra, gepland voor begin 2025

Home » Nieuws » Volgende Ethereum upgrade, Pectra, gepland voor begin 2025

De kernontwikkelaars van Ethereum (ETH) zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de langverwachte Pectra upgrade, die gepland staat voor lancering aan het einde van het eerste kwartaal van 2025.

Deze update zal enkele belangrijke ontwikkelingen in het Ethereum-netwerk teweegbrengen, waarbij het Ethereum Virtual Machine (EVM) Object Format (EOF) een centrale rol speelt.

Innovaties in Ethereum’s netwerkfunctionaliteit

De Pectra upgrade introduceert het EOF, dat ongeveer elf Ethereum Improvement Proposals (EIPs) incorporeert. EOF heeft als doel de EVM-code te verbeteren door middel van een opt-in containersysteem. Een ander opmerkelijk kenmerk van de Pectra upgrade is PeerDAS, een oplossing voor data availability sampling.

PeerDAS maakt gebruik van bestaande peer-to-peer componenten binnen Ethereum om efficiënte datadistributie en -beschikbaarheid te waarborgen, waardoor de veerkracht en prestaties van het netwerk worden versterkt en huidige schaalbaarheidsuitdagingen worden aangepakt.

Geavanceerde account abstractie en verbeterde gebruikerservaring

Opmerkelijk is ook de vervanging van de account abstractie EIP-3074 door een geavanceerder voorstel, EIP-7702, geïntroduceerd door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin. EIP-7702 maakt het mogelijk dat Externally Owned Accounts (EOAs) functioneren als smart contract wallets tijdens transacties, wat de gebruikerservaring vereenvoudigt en de beveiliging verbetert.

Dit voorstel is ontworpen om volledig compatibel te zijn met toekomstige accountabstracties, zonder de details van bepaalde normen zoals ERC-4337 of RIP-7560 te verankeren.

Structurele updates van het netwerk

De architectuur van Pectra omvat twee kritische componenten: de Prague upgrade op de Execution Layer en de Electra upgrade op de Consensus Layer. Deze updates zijn gericht op het optimaliseren van transactieverwerking en netwerk consensusmechanismen, wat zorgt voor een robuuster en efficiënter blockchain-netwerk.

Hoewel de definitieve reikwijdte van Pectra nog onder discussie is, kunnen sommige voorstellen, zoals de integratie van Verkle trees, worden uitgesteld tot een toekomstige harde vork genaamd Osaka.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme