Week in overzicht: Ethereum breekt door $3K, Bitcoin koers consolideert en onderzoek toont verband tussen emoji’s en crypto koersen

Home » Nieuws » Week in overzicht: Ethereum breekt door $3K, Bitcoin koers consolideert en onderzoek toont verband tussen emoji’s en crypto koersen

We raken de afgelopen weken maar niet over Bitcoin (BTC) uitgepraat en dat zal het komende jaar nog wel zo blijven, zoals ook deze week. Waar de koers de afgelopen weken vooral nieuwe mijlpalen bereikte, stond de afgelopen week vooral in het teken van stabilisatie en vechten tegen steunniveaus.

Daarentegen bereikte Ethereum (ETH) wel nieuwe mijlpalen en analisten voorzien een mooi 2024 voor de grootste altcoin ter wereld. Laten we snel kijken wat voor nieuws de revue verder allemaal heeft gepasseerd.

Ethereum koers bereikt mooie mijlpalen door ETF speculatie

Op 20 februari bereikte de koers van Ethereum een belangrijke mijlpaal, want de waarde van Ethereum steeg op die dag door de grens van $3.000 dollar. De Ethereum koers bereikte dit niveau voor het laatst in april 2022. Deze stijging kwam vooral door speculaties over een mogelijke goedkeuring van een spot ETH ETF. Hierdoor is Ethereum dit jaar al met meer dan 30% gestegen en presteert ETH het beste van alle top crypto. Mocht Ethereum het voorbeeld van Bitcoin volgen voorafgaand de spot Bitcoin ETF goedkeuringen, dan kan de koers nog mooie stijgingen doormaken de komende maanden.

Deze kans is zeker aanwezig, want volgens een recent rapport van Bernstein is er een 50% kans dat de Securities en Exchange Commission (SEC) tegen mei de eerste spot ETH ETF’s gaat goedkeuren. Daarnaast is er volgens het rapport een 100% kans dat de ETH ETF binnen 12 maanden daadwerkelijk goedgekeurd worden. Institutionele investeerders zijn namelijk erg geïnteresseerd in Ethereum en zien naast ETH een belangrijke rol weggelegd voor het netwerk om transparante en open financiële markten te ontwikkelen. Ze zullen er dus veel aan doen om de spot Ethereum ETF uit te kunnen geven.

Bitcoin koers consolideert rond $51k

Aan het begin van deze week werd duidelijk dat de Bitcoin koers na wekenlange rallies weer stabiliseerde. Na de doorbraak van de $50K steeg de koers nog kort naar de $52,8K, maar daarna was het even klaar met de stijgingen van de afgelopen weken. Hierdoor schommelde de koers de afgelopen week tussen de $50K en $52,5K.

Na de mislukte poging om door de $53K weerstand te breken, werd opeens het ondersteuningsniveau van $51K zeer belangrijk. Ondanks een paar dipjes onder dit niveau wist het niveau toch genoeg ondersteuning te bieden aan Bitcoin, waardoor de koers stabiel bleef. Toch noemen sommige analisten de mislukte test van $53K en de consolidatie het einde van de pre-halving rally kan betekenen. Ze stellen zelfs dat er hierdoor een correctie op de loer ligt tot onder de $50k.

Op de lange termijn verwachten veel analisten nog steeds een flinke rally en nieuwe ATH’s, zoals Robert Kyosaki, schrijver van Rich Dad, Poor Dad. Ook technische analyses van afgelopen week vermelden een stijging van ongeveer 85% voor de Bitcoin koers in de komende zes maanden. De bekende crypto analist Tom Lee voorspelde op 22 februari zelfs een waarde van $150.000 per Bitcoin dit jaar. Daardoor kan een huidige correcte wellicht een goed moment zijn om te investeren in Bitcoin.

Wetenschappers leggen verband tussen emoji’s en crypto koersen

Een grote groep onderzoekers uit verschillende Europese en Aziatische landen heeft onderzoek gedaan of het mogelijk is om crypto koersen te voorspellen aan de hand van emoji gebruik op social media.

Door de emoji’s te analyseren hoopten de onderzoekers het sentiment te kunnen meten, wat een belangrijke graadmeter is binnen de crypto sector. Het onderzoek werd deze week gepubliceerd en daaruit blijkt dat er een correlatie is tussen positief emoji-sentiment en daaropvolgende stijgende Bitcoin koersen. Hierdoor hebben ze kunnen aantonen dat het gebruik van positieve emoji’s een voorspellende factor kan zijn voor stijgende crypto koersen.

De onderzoekers noemen de uitkomst veelbelovend, maar er is nog verder onderzoek nodig om de analyse later daadwerkelijk te kunnen gebruiken voor koersvoorspellingen.

Avatar foto
over de auteur

Ik ben Yannick. Van origine ben ik historicus, maar tijdens mijn studie heb ik ook een passie voor crypto ontwikkeld. Sinds 2020 schrijf ik daarom over crypto en beleggen voor verschillende websites. Hoewel deze twee werelden op het eerste oog weinig met elkaar van doen hebben, probeer ik mijn skills als historicus in te zetten voor het schrijven over huidige ontwikkelingen binnen deze financiële sector.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme