Tom Lee van Fundstrat voorspelt: Bitcoin kan stijgen tot $150.000 door nieuwe ETF’s en halving

Home » Nieuws » Tom Lee van Fundstrat voorspelt: Bitcoin kan stijgen tot $150.000 door nieuwe ETF’s en halving

Fundstrat CEO Tom Lee is van mening dat een reeks positieve factoren de prijs van Bitcoin (BTC) tegen eind 2024 aanzienlijk kunnen opdrijven. In een interview met CNBC onderstreepte Lee verschillende drijfveren achter deze voorspelling, waaronder een versoepelend monetair beleid, de aanstaande halvering van Bitcoin-beloningen en een toenemende vraag door de introductie van nieuwe spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs).

Deze factoren zouden gezamenlijk een opwaartse druk op de leidende cryptocurrency kunnen uitoefenen.

Gunstig klimaat voor Bitcoin

Ondanks dat Bitcoin recentelijk een pauze leek in te lassen na een winst van 35% in de afgelopen weken, met een piek van $53.000 dollar – de hoogste prijs in 26 maanden – blijft Lee optimistisch. Hij suggereert dat een prijs van $150.000 per munt dit jaar binnen de mogelijkheden ligt, mede dankzij verbeterende vraag door de ETFs en een verminderend aanbod door de halvering. Lee gelooft dat deze factoren, in combinatie met een verwachte versoepeling van het monetair beleid, een gunstig klimaat scheppen voor risicovolle activa zoals Bitcoin.

Lee’s vertrouwen wordt niet ondermijnd door de recente dip in de prijs van Bitcoin tot $50.900, wat een daling van 1,8% over 24 uur betekent. Hij ziet geen aanleiding om op korte termijn een neerwaartse trend te verwachten. Tegelijkertijd waarschuwen andere analisten, zoals Joel Kruger van LMAX Group, voor mogelijke volatiliteit op korte termijn, veroorzaakt door veranderende beleidsmaatregelen van centrale banken en wereldwijde macro-economische zwaktes die de crypto markten tijdelijk kunnen beïnvloeden.

Niettemin blijft het algemene sentiment rond Bitcoin bullish, ondanks de mogelijkheid van een tijdelijke terugval naar steunniveaus rond $47.500 dollar, zoals gesuggereerd door analisten van Swissblock. Zij benadrukken dat een dergelijke correctie de volatiliteit zou kunnen verminderen en de marktstabiliteit zou kunnen versterken, alvorens een verdere opwaartse beweging wordt hervat.

Lee countert ook populaire kritieken op Bitcoin, door te stellen dat het een solide vorm van geld is, bewezen nuttig, een uitstekende waardeopslag en een betrouwbaar risico-actief. Hij benadrukt de ongeëvenaarde beveiliging van de Bitcoin blockchain, waarbij sinds de oprichting geen enkele frauduleuze transactie is geregistreerd, in tegenstelling tot de 6% verdachte transacties binnen het bankwezen.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme