Week in overzicht: Bitcoin schommelt hevig terwijl Ethereum ETF’s in september verwacht kunnen worden

Home » Nieuws » Week in overzicht: Bitcoin schommelt hevig terwijl Ethereum ETF’s in september verwacht kunnen worden

De twee grootste cryptocurrency’s staan de laatste tijd volop in het nieuws. Bitcoin (BTC) wist zelf iets meer dan een maand geleden een nieuwe all-time high te bereiken, en Ethereum (ETH) krijgt dit jaar ook zijn eigen ETF’s.

In de afgelopen week is er dus ook volop nieuws ter sprake gekomen rondom deze twee grootste cryptocurrency’s. Op deze vrijdag bespreken wij de belangrijkste dingen die we deze week voorbij hebben zien komen.

Bitcoin schommelt door standpunt van de Fed en instroom ETF’s

De Federal Reserve maakte deze week een onverwachte wending. Het standpunt omtrent rentes is namelijk veranderd. De voorspelling is nu dat er slechts één renteverlaging plaats gaat vinden dit jaar, in plaats van de eerste voorspelde drie verlagingen in maart.

Eerst dacht men nog dat de zwakkere inflatiecijfers positief nieuws waren voor crypto, maar dit werd snel veranderd na de aankondiging van de Fed over de rentes. Deze verandering heeft een positief effect op Amerikaanse staatsobligaties, wat de waarde van de Amerikaanse dollar versterkt. Als de Amerikaanse dollar sterker is, kan het verwacht worden dat de Bitcoin het slechter gaat doen.

bitcoin koers 1 week
Bitcoin koers in de afgelopen week. Bron: Coinmarketcap.

Aan de andere kant zagen we deze week opnieuw interesse in Bitcoin ETF’s. Op woensdag vond er namelijk een netto-instroom van $101 miljoen plaats. Dit markeerde een stop van de lange periode van uitstroom. Dit geeft op zijn beurt weer aan dat er weer meer interesse is voor Bitcoin.

Beide ontwikkelingen zorgden ervoor dat de Bitcoin koers deze week schommelde. Aan het begin van de week wist Bitcoin bijna weer $70.000 dollar te halen, maar de koers is in dezelfde week ook weer tot $66.000 dollar gezakt.

Ethereum ETF’s mogelijk volledig rond in september

De voorzitter van de Securities and Exchange Commission, Gary Gensler, kondigde deze week aan dat hij verwacht dat de Ethereum ETF’s in september volledig rond kunnen zijn. Er zijn slechts nog wat details rondom de registratie nodig om alles goed te keuren.

Het is wel nog niet helemaal duidelijk of Ethereum ook daadwerkelijk als product gezien kan worden. Toen Gensler deze vraag werd gesteld, gaf hij geen duidelijk antwoord. De voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), Rostin Behnam, is er wel van overtuigd dat Ethereum een product is.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Eigenlijk per toeval is Tristan de wereld van het cryptonieuws ingerold. De sportverslaggever met een passie voor schrijven heeft echter een enorme interesse voor al het nieuws over politiek en economie. Naast vele uren vol onderzoek en speurtochten naar het laatste nieuws is Tristan een fanatiek hardloper, die meerdere marathons per jaar aflegt.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme