Week in overzicht: Bitcoin ETF’s schitteren, ECB renteverlaging en meer

Home » Nieuws » Week in overzicht: Bitcoin ETF’s schitteren, ECB renteverlaging en meer

Bitcoin (BTC) heeft een ijzersterke week neergezet. Niet alleen is de koers er eindelijk in geslaagd om het belangrijke prijslevel van $70.000 dollar te heroveren, de Amerikaanse Bitcoin spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) hebben tevens een gigantische kapitaalinstroom gezien. De in januari gelanceerde fondsen hebben een nieuw record te pakken.

In dit nieuwsoverzicht bespreken we het grote succes van de bitcoin-fondsen, evenals de renteverlaging van de Europese Centrale Bank (ECB) en de overname van een grote internationale cryptobeurs.

Bitcoin ETF’s verwelkomen honderden miljoenen

De Amerikaanse Bitcoin ETF’s staan deze week centraal in het crypto-land. De fondsen hebben deze week hun uitstekende momentum tot een hoger niveau getild, wat het sentiment op de cryptomarkt enorm ten goede is gekomen.

De fondsen hadden de smaak al goed te pakken voordat de huidige week aanbrak, met 14 handelsdagen op rij. Ook deze week blijven de fondsen iedere dag meer kapitaal verwelkomen dan dat er uit wordt gehaald. Inmiddels staat de positieve handelsreeks op 18, waarmee het oude record van 16 groene dagen op rij is verbroken.

De ETF’s zijn deze week bovendien een stuk meer in trek dan wat we de laatste tijd gewend zijn. Op dinsdag werd zelfs de tweede beste dag sinds de lancering neergezet, met een gecombineerde netto-instroom van $886,6 miljoen. In 4 dagen tijd zijn de fondsen met bijna $1,7 miljard gegroeid. Hiermee zijn de fondsen op koers om hun beste week sinds halverwege maart neer te gaan zetten.

Ondanks de weerzinwekkende instromen van de afgelopen dagen heeft de bitcoin koers moeite om door de $71.000 heen te breken. De koers consolideert namelijk al dagen rond dit prijsniveau. Tussen grofweg $72.000 en de all-time high van bijna $74.000 ligt een belangrijke liquiditeitszone, waar de bulls hun beste beentje voort zullen moeten zetten.

ECB verlaagt rente 

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft gisteren, zoals verwacht, voor het eerst sinds september 2019 weer de rente verlaagd. Om precies te zijn is de rente met 0,25% teruggebracht tot 3,75%.

Volgens de ECB is het ‘’nu passend om de mate van monetaire restrictie te matigen’’ nu de inflatie langzaam maar zeker richting het streefdoel van 2% zakt. In mei kwam de inflatie in de eurozone namelijk uit op 2,6%.

Opmerkelijk genoeg heeft de ECB nog geen verdere renteverlagingen beloofd. 

Een lagere rente is gunstig voor risicovolle activa zoals Bitcoin en crypto omdat het lenen goedkoper en dus aantrekkelijker maakt.

Robinhood koopt Europese crypto beurs Bitstamp

Tot slot heeft de Amerikaanse brokergigant Robinhood deze week bekendgemaakt dat het de Europese crypto exchange Bitstamp over zal nemen. De totale deal, met een waarde van $200 miljoen, zal in de eerste helft van volgend jaar worden afgerond.

Bitstamp is een in 2011 opgerichte exchange dat is uitgegroeid tot een van Europa’s grootste en meest gevestigde crypto beurzen. Bitstamp heeft wereldwijd meer dan 50 actieve licenties en registraties, waaronder van De Nederlandsche Bank (DNB),

Middels de strategische overname zal Robinhood zijn wereldwijde cryptodiensten flink kunnen uitbreiden.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Ivo Melchers is een vooraanstaande crypto-redacteur met enorm veel kennis op het gebied van crypto en de onderliggende blockchaintechnologie. Al jaren zet Ivo zich in om lezers op een toegankelijke wijze te navigeren door de complexe crypto-wereld. Ivo heeft bakken aan journalistieke ervaring, en is momenteel actief voor verschillende vooraanstaande Nederlandse crypto-websites. Met een unieke universitaire achtergrond in de economische psychologie is hij tevens gespecialiseerd in economisch gedrag, consumentenpsychologie en de besluitvormingsprocessen die financieel gedrag beïnvloeden.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme