Trump’s crypto wallet overschrijdt de grens van $10 miljoen dollar

Home » Nieuws » Trump’s crypto wallet overschrijdt de grens van $10 miljoen dollar

Volgens de nieuwste informatie van blockchain data tracker Arkham Intelligence is de crypto portefeuille van Donald Trump, de voormalige president en toonaangevende Republikeinse presidentskandidaat, de grens van $10 miljoen dollar gepasseerd.

De portefeuille bevat voornamelijk MAGA-tokens, bekend onder de ticker TRUMP, die momenteel gewaardeerd worden op $7,12 miljoen dollar. Deze tokens werden oorspronkelijk gekocht met gewikkelde ether via Uniswap.

Naast MAGA-tokens bezit Trump ook 463,441 Ethereum (ETH), ter waarde van ongeveer $1,84 miljoen dollar, en $1 miljoen MAGA VP (MVP) tokens, geschat op ongeveer 5$09,000 dollar.

Prijsstijgingen en politieke betrokkenheid

De waardestijging van de portefeuille is vooral te danken aan de appreciatie van de MAGA-token, die recent een stijging van 8,3% heeft doorgemaakt en nu verhandeld wordt tegen $12,43 dollar. Het MVP-token daarentegen is gedaald naar $0,48 dollar na een daling van 12,7% in de laatste dag. Trump’s actieve betrokkenheid en positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies lijken een steeds grotere rol te spelen in zijn politieke strategie.

arkham donald trump crypto wallet
Bron: Arkahm op X.

Tijdens de Libertarische Nationale Conventie van 2024 op 25 mei benadrukte Trump zijn steun voor het recht op zelfbeheer van cryptocurrencies en sprak hij zich uit tegen digitale valuta’s van centrale banken. Ook sprak hij over het bevrijden van de gevangen Silk Road-oprichter Ross Ulbricht. Ondanks eerdere negatieve uitspraken over Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, verklaarde Trump nu “positief en open-minded” te zijn over de cryptosector.

Vergelijking met andere beroemdheden

Met de prestaties van zijn wallet blijft Trump aan de top van beroemdheden met cryptocurrency-bezittingen, waarbij hij anderen zoals Justin Bieber, Kevin Hart en Jimmy Fallon overtreft. Arkham heeft het crypto-adres verbonden aan de voormalige president door informatie uit zijn financiële verklaringen die in augustus 2023 zijn ingediend. In december 2023 verkocht de wallet nog $2,4 miljoen aan ETH, wat Trumps status als ‘crypto-walvis‘ verder bevestigt.

De pro-crypto houding van Trump lijkt zijn verkiezingskansen te vergroten, gezien zijn campagne ook is begonnen met het accepteren van donaties in digitale activa, waaronder Bitcoin.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme