Taiwanese student gearresteerd voor beheren $100 miljoen drugsmarkt op dark web

Home » Nieuws » Taiwanese student gearresteerd voor beheren $100 miljoen drugsmarkt op dark web

Amerikaanse autoriteiten hebben een Taiwanese man gearresteerd en aangeklaagd voor het beheren van de duistere online drugsmarktplaats Incognito Market.

Volgens de aanklagers heeft Rui-Siang Lin, alias “Pharoah”, de leiding gehad over alle operaties van de marktplaats, inclusief medewerkers, leveranciers en klanten, en had hij de ultieme beslissingsbevoegdheid over elk aspect van de miljoenenoperatie sinds de oprichting in oktober 2020 tot de sluiting in maart dit jaar.

Financiële transacties en de rol van cryptocurrency

Lin wordt ervan beschuldigd dat hij miljoenen dollars heeft verdiend met het beheer van Incognito Market, waarbij 5% van elke verkoop werd ingehouden. De marktplaats had zijn eigen ‘bank’, die gebruikers een extra laag anonimiteit bood door hen in staat te stellen cryptocurrency in hun accounts te storten.

De site zorgde vervolgens automatisch voor de overdracht van het geld van kopers naar verkopers, minus de kosten.

Gevolgen en juridische aanklachten

Lin werd gearresteerd op de luchthaven John F. Kennedy in New York en zal vandaag voorgeleid worden voor een magistraatrechter van het Southern District of New York (SDNY). Hij wordt geconfronteerd met verschillende aanklachten, waaronder betrokkenheid bij een criminele onderneming, samenzwering tot het verhandelen van narcotica, witwassen van geld, en samenzwering tot het verkopen van vervalste en foutief geëtiketteerde medicijnen.

De aanklacht voor criminele onderneming draagt een verplichte minimumstraf van levenslang met zich mee, terwijl de andere aanklachten samen maximaal 25 jaar gevangenisstraf kunnen opleveren.

Sluiting van Incognito Market en de nasleep

In maart sloot Incognito Market nadat het naar verluidt een exit scam uitvoerde, waardoor gebruikers hun fondsen niet meer konden opnemen. Beheerders van de site zouden vervolgens leveranciers hebben afgeperst, hen sommerend een bedrag te betalen variërend van $100 tot $20,000 dollar, afhankelijk van hun grootte, of het risico lopen dat de gegevens van hun klanten zouden lekken.

Lin’s achtergrond en activiteiten

Lin, die zichzelf omschrijft als crypto-ontwikkelaar en fan van de privacygerichte munt Monero, verklaarde op X dat hij begin april een vierdaagse workshop over cybercriminaliteit en cryptocurrency heeft gefaciliteerd voor 30 politieagenten aan de Saint Lucia Police Academy.

Lin studeerde als undergraduate aan de prestigieuze Nationale Universiteit van Taiwan.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme