Standard Chartered voorspelt groen licht voor Ethereum ETF’s deze week

Home » Nieuws » Standard Chartered voorspelt groen licht voor Ethereum ETF’s deze week

Standard Chartered Bank heeft deze week hoge verwachtingen uitgesproken voor de goedkeuring van Ethereum (ETH) ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Geoff Kendrick, het hoofd van FX Research en Digital Assets Research bij de bank, meldde dat hij “80% tot 90%” zeker is dat de Ethereum ETF’s groen licht zullen krijgen van de toezichthouder.

Naderende deadlines en potentiële marktimpact

De eerste ronde van deadlines voor spot Ethereum ETF-aanvragen komt snel dichterbij, met VanEck’s aanvraag gepland voor 23 mei en die van Ark Invest/21Shares op 24 mei. Kendrick benadrukt dat de goedkeuring van deze ETF’s aanzienlijke instromen in de cryptocurrency zou kunnen veroorzaken. Volgens schattingen van Standard Chartered zouden deze ETF’s tussen de 2,39 miljoen en 9,15 miljoen Ethereum kunnen aantrekken in de eerste 12 maanden na goedkeuring, wat neerkomt op ongeveer 15 tot 45 miljard dollar.

Deze verwachte instromen zijn vergelijkbaar met de eerdere schattingen van Standard Chartered voor Bitcoin ETF’s, die tot nu toe accuraat zijn gebleken.

Prijsdoelen en marktvooruitzichten

In een analysebericht gericht aan The Block op dinsdag, ging Kendrick verder in op de prijsdoelstellingen van Standard Chartered voor ETH. Als de spot Ethereum ETF’s deze week worden goedgekeurd, verwacht de bank dat Ether in pas blijft met Bitcoin (BTC), en de huidige prijsratio van 5,4% behoudt voor de rest van 2024. Gezien de projectie van Standard Chartered dat Bitcoin eind 2024 $150.000 bereikt, zou dit een prijs van $8.000 voor Ether impliceren.

Kijkend naar de verdere toekomst, heeft Standard Chartered zijn prijsdoel voor Ether van $14.000 tegen het einde van 2025 herhaald, gebaseerd op de geschatte Bitcoin-prijs van $200.000 tegen die tijd.

Markteffecten van de mogelijke goedkeuring

De vooruitzichten op goedkeuring van een ETH ETF hebben al een opmerkelijk effect op de markt gehad, waarbij de prijs van Ethereum in de afgelopen 24 uur met meer dan 22% is gestegen. Op dit moment wordt ETH verhandeld voor $3,767 bij ByBit.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme