New Yorkse rechtbank keurt miljardenschikking in cryptozaak Genesis goed

Home » Nieuws » New Yorkse rechtbank keurt miljardenschikking in cryptozaak Genesis goed

De procureur-generaal van New York, Letitia James, heeft aangekondigd dat een staatsrechtbank een schikking van $2 miljard dollar heeft goedgekeurd met de failliete cryptolener Genesis.

Deze schikking is een reactie op beschuldigingen dat meer dan 230.000 beleggers, waaronder 29.000 New Yorkers, voor meer dan $1 miljard dollar zijn bedrogen door Genesis, in samenwerking met Gemini en Digital Currency Group.

Details van de beschuldigingen

Volgens de New Yorkse procureur-generaal (NYAG) was Gemini op de hoogte van het feit dat de leningen van Genesis onderverzekerd waren en geconcentreerd bij Alameda Research, maar heeft dit niet aan de beleggers gemeld. “Deze historische schikking is een belangrijke stap naar gerechtigheid voor de slachtoffers die in Genesis hebben geïnvesteerd,” zei James.

“We zien opnieuw de reële gevolgen en de schadelijke verliezen die kunnen optreden door een gebrek aan toezicht en regulering binnen de cryptosector.”

Uitsluiting en bezwaren van Digital Currency Group

Digital Currency Group (DCG), aanvankelijk ook onderdeel van de rechtszaak, werd uitgesloten van deze schikking. Het bedrijf had eerder bezwaar gemaakt tegen het voorstel van Genesis voor een schikking met de New Yorkse procureur-generaal, omdat dit volgens hen de waarden onrechtmatig zou herverdelen naar voorkeurscrediteuren, wat in strijd zou zijn met de principes van het Amerikaanse faillissementsrecht.

Compensatie voor slachtoffers en toekomstige stappen

Genesis heeft aangekondigd dat het als onderdeel van een faillissements-liquidatieplan, dat door de rechtbanken is goedgekeurd, voor $3 miljard dollar aan klantenactiva zal teruggeven, ongeveer 77% van de waarde van de klantclaims.

Het Slachtofferfonds, dat als onderdeel van de schikking is aangekondigd, zal tot $2 miljard dollar uit de resterende activa van Genesis ontvangen na de initiële faillissementsdistributies om crediteuren te compenseren voor hun resterende verliezen.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme