SEC en Do Kwon stemmen in met uitstel rechtszaak tot na uitlevering

Home » Nieuws » SEC en Do Kwon stemmen in met uitstel rechtszaak tot na uitlevering

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ingestemd met een verzoek van het juridische team van Do Kwon om de start van de rechtszaak uit te stellen tot na zijn uitlevering aan de Verenigde Staten.

Verdachten

Dit nieuws volgt na een indiening van 15 januari door de SEC in de rechtbank van het Southern District of New York. De SEC gaf aan volledig voorbereid te zijn op een proces tegen Kwon, dat oorspronkelijk gepland stond voor 29 januari, maar steunde een verzoek om de startdatum niet eerder dan 18 maart te laten plaatsvinden.

Kwon’s advocaten hadden op 11 januari een brief gestuurd naar rechter Jed Rakoff, waarin ze verzochten om het proces van januari uit te stellen, zodat de mede-oprichter van Terraform persoonlijk aan zijn verdediging kon deelnemen. Zij suggereerden dat de uitleveringsprocedures, die begonnen nadat Kwon in maart 2023 in Montenegro werd vastgehouden, langzamer verliepen dan verwacht.

De SEC heeft echter bezwaar gemaakt tegen het opsplitsen van de zaken van Kwon en Terraform. Beiden werden in februari 2023 als verdachten aangemerkt toen de SEC aanklachten indiende, waarbij zij beweerden dat de twee een “multi-miljard dollar crypto activa effectenfraude” hadden georkestreerd, gerelateerd aan de tokens die voorheen TerraUSD (UST) en LUNA werden genoemd.

“Het houden van twee processen zou onnodig vereisen dat getuigen, waaronder klokkenluiders van de SEC en particuliere beleggers met beperkte financiële middelen, tweemaal moeten getuigen over identieke feiten in verschillende processen”, aldus de SEC.

Afwezigheid

De ineenstorting van het Terra-ecosysteem in mei 2022 wordt beschouwd als een belangrijk moment in de cryptomarkt van dat jaar. TerraUSD ontkoppelde van de Amerikaanse dollar, wat leidde tot het faillissement van verschillende crypto bedrijven, waaronder Voyager Digital, BlockFi, Celsius Network en FTX. Analisten zien deze gebeurtenis ook als het ‘startsein’ voor de dalende koersen van veel cryptocurrency’s, zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Ondanks de afwezigheid van Kwon om persoonlijk deel te nemen, zijn de voorbereidende bewegingen voor de SEC-zaak voortgezet. In december kende rechter Rakoff een samenvattend vonnis toe in het voordeel van de SEC over Terraform die te maken had met niet-geregistreerde effecten en in het voordeel van Kwon en Terraform voor het aanbieden en verkopen van op effecten gebaseerde swaps.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme