Do Kwon probeert SEC-proces over Terraform uit te stellen

Home » Nieuws » Do Kwon probeert SEC-proces over Terraform uit te stellen

Do Kwon, de voormalige CEO van Terra, die momenteel vastgehouden wordt in Montenegro na zijn arrestatie op de luchthaven van Podgorica met vervalste documenten, heeft een Amerikaanse rechtbank verzocht om het proces van de Securities and Exchange Commission (SEC) tegen hem en zijn voormalige bedrijf uit te stellen.

Bijzonder nadelig

Het juridische team van Kwon, die in Singapore werd gearresteerd wegens verduistering van klantengelden na de ineenstorting van de TerraUSD stablecoin en LUNA tokens, heeft aangevoerd dat de uitleveringsprocedures in Montenegro niet zo snel verlopen als gepland. Ze verwachten niet dat hun cliënt vóór februari of maart in de Verenigde Staten zal zijn. In een door Inner City Press als eerste opgemerkte indiening vroegen zij de rechtbank om uitstel van het proces, dat momenteel gepland staat om eind januari te beginnen.

Mocht de rechtbank besluiten het proces niet uit te stellen, dan heeft Kwon’s raadslieden gevraagd om de jury te instrueren dat zijn afwezigheid en onvermogen om te getuigen niet als bijzonder nadelig voor hem beschouwd mag worden.

De uitleveringsprocedure van Kwon heeft vertraging opgelopen doordat zijn advocaten met succes beroep hebben aangetekend tegen een beslissing van het hooggerechtshof van Montenegro om hem uit te leveren aan de VS of Zuid-Korea, waarbij het Hof van Beroep een nieuw proces beval wegens procedurele problemen.

In de VS hebben zowel Kwon als de SEC om een samenvattende uitspraak gevraagd in hun juridische geschil, waarbij elk van hen een federale rechter vraagt om in hun voordeel te beslissen zonder een volledig proces. Beide partijen betogen dat de tegenpartij hun zaak niet voldoende heeft onderbouwd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme