Do Kwon blijft tot februari in Montenegro wegens internationale uitleveringsprocedures

Home » Nieuws » Do Kwon blijft tot februari in Montenegro wegens internationale uitleveringsprocedures

Do Kwon, mede-oprichter van Terraform Labs, zal naar verluidt tot februari in hechtenis blijven in Montenegro. Dit volgt op het uitzitten van zijn gevangenisstraf in Montenegro voor het gebruik van vervalste reisdocumenten en hangende uitleveringsverzoeken van de Verenigde Staten en Zuid-Korea.

Twee maanden langer in hechtenis

Volgens een rapport van Bloomberg op 12 december hebben de autoriteiten van de VS en Zuid-Korea de Montenegrijnse functionarissen gevraagd Kwon twee maanden langer vast te houden na het einde van zijn gevangenisstraf. Kwon werd in maart in Montenegro gearresteerd en veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf.

Kwon, een Zuid-Koreaanse staatsburger die voorheen in Singapore woonde, wordt zowel in de VS als in Zuid-Korea aangeklaagd voor zijn vermeende rol in de ineenstorting van Terra. The Wall Street Journal meldde op 7 december dat de VS voorrang krijgen bij de uitlevering van Kwon, voorafgaand aan Zuid-Korea. Beide landen hebben uitleveringsverzoeken lopend ten tijde van de publicatie.

Indien uitgeleverd aan de Verenigde Staten, zal Kwon worden geconfronteerd met acht strafrechtelijke aanklachten, waaronder fraude met grondstoffen, effectenfraude, draadfraude en samenzwering tot fraude en marktmanipulatie gerelateerd aan zijn tijd bij Terraform Labs. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Kwon ook aangeklaagd voor “het bedriegen van investeerders in cryptoschema’s'”.

De ineenstorting van Terra in mei 2022 wordt beschouwd als een belangrijke gebeurtenis die een neergang in de cryptomarkt inluidde.

TerraUSD (UST) koppelde los van de Amerikaanse dollar, wat leidde tot het faillissement van meerdere bedrijven, waaronder Voyager Digital, BlockFi, Celsius Network en FTX. Het incident had een grote impact op de wereldwijde financiële markt en verhoogde de regelgevende aandacht voor de cryptocurrency-industrie wereldwijd.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme