Kevin O’Leary ziet geen waarde in spot Bitcoin ETF’s

Home » Nieuws » Kevin O’Leary ziet geen waarde in spot Bitcoin ETF’s

De bekende investeerder en miljardair Kevin O’Leary, ook bekend als Mr. Wonderful van het tv-programma “Shark Tank”, heeft in een recent interview met Fox Business uitgelegd waarom hij geen spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) zal kopen.

Ondanks dat hij de komst van deze ETF’s ziet als een belangrijke stap voor de toekomst van Bitcoin, vindt hij de managementfees niet gerechtvaardigd en ziet hij geen persoonlijke voordelen in het investeren in een spot Bitcoin ETF.

Volkomen onnodig

O’Leary benadrukt dat hij als purist en langetermijnhouder van Bitcoin, die hij als digitaal goud beschouwt, geen behoefte heeft aan deze ETF’s. “Waarom zou je die fees betalen? Het is volkomen onnodig en ze voegen voor mij geen waarde toe,” stelt hij. Hij wijst erop dat het eenvoudiger en goedkoper is om Bitcoin rechtstreeks te kopen en naar een eigen wallet te sturen.

Tegelijkertijd erkent O’Leary de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) als positief nieuws voor institutionele beleggers en een teken van vooruitgang in de regulering van cryptocurrency. Hij verwacht dat grote namen als Fidelity en BlackRock de ETF-industrie zullen domineren vanwege hun uitgebreide verkoopnetwerken, hoewel hij twijfelt of alle 11 recent goedgekeurde ETF’s zullen overleven.

Interessant is dat O’Leary in het verleden heeft toegegeven dat zijn eerste Bitcoin wallet gehackt werd, waardoor hij al zijn Bitcoin verloor.

Dit geeft enigszins tegenstrijdigheid in zijn standpunt, aangezien ETF’s op het gebied van veiligheid voordelen kunnen bieden voor mensen die minder bekend zijn met de technologie om hun Bitcoin in eigen wallets te bewaren.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme