Amerikaanse rechter oordeelt: Terraform Labs overtreedt effectenwetten met LUNA en MIR

Home » Nieuws » Amerikaanse rechter oordeelt: Terraform Labs overtreedt effectenwetten met LUNA en MIR

In een recente uitspraak heeft een federale rechter in de Verenigde Staten beslist dat Terraform Labs, de maker van de Terra en Luna cryptocurrencies, de federale effectenwetten heeft overtreden toen het zijn cryptocurrencies aan het publiek verkocht.

Rechter Jed Rakoff van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York oordeelde dat Terraform Labs naliet LUNA en MIR – een andere cryptocurrency binnen het Terra-ecosysteem – te registreren als effecten.

Fraudeclaims en bewijs

Deze samenvattende uitspraak zou een toekomstig proces over de effectenschendingen van Terraform kunnen vormgeven. Rechter Rakoff wees pogingen van beide partijen af om getuigenissen van tegenovergestelde deskundige getuigen, die de handelsactiviteit hebben bestudeerd die leidde tot de depegging van UST in mei 2022, uit te sluiten.

De uitspraak is in lijn met de bewering van de toezichthouders dat de meeste cryptocurrencies geclassificeerd zouden moeten worden als effecten en onder het toezicht van de agentschappen vallen. De uitspraak van de rechtbank erkent echter alleen het recht van de Securities and Exchange Commission (SEC) om toezicht te houden op twee cryptocurrencies, Luna en Mir.

Terraform Labs is het echter niet eens met deze beslissing en gelooft niet dat de tokens in kwestie effecten zijn. “Wij zijn het sterk oneens met de beslissing en geloven niet dat de UST stablecoin of de andere betrokken tokens effecten zijn. Bovendien worden de fraudeclaims van de SEC niet ondersteund door bewijs, en we zullen blijven strijden tegen deze ongegronde beschuldigingen tijdens het proces,” zei een woordvoerder van Terraform Labs tegen CoinDesk in een e-mail.

De SEC had Terraform Labs eerder dit jaar aangeklaagd, volgend op een reeks vergelijkbare klachten tegen verschillende andere belangrijke spelers in de cryptocurrency-industrie.

De indiening van de rechtszaak kwam slechts enkele maanden na de beruchte depegging van Terraform Labs’ algoritmische stablecoin UST, die de crypto-industrie in een diepe bear market stortte.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme