Ripple onthult SEC’s voorstel voor schikking voor XRP voorafgaand aan rechtszaak in 2020

Home » Nieuws » Ripple onthult SEC’s voorstel voor schikking voor XRP voorafgaand aan rechtszaak in 2020

Stuart Alderoty, het juridisch hoofd van Ripple (XRP), heeft recent details vrijgegeven over het schikkingsvoorstel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat dateert van vóór de rechtszaak tegen het bedrijf in december 2020.

Terugblikkend op de derde verjaardag van de rechtszaak, belicht Alderoty de voorwaarden van het voorstel van de SEC.

Verzet van Ripple

Volgens Alderoty had de SEC in 2020 Ripple verzocht publiekelijk te erkennen dat hun digitale valuta XRP een effect (security) was, en bood daarbij een korte periode aan voor de markt om zich aan deze classificatie aan te passen. Ripple verzette zich echter tegen deze eis van de SEC, met het argument dat XRP geen effect is. Verder voerden ze aan dat de SEC gefaald had in het opstellen van een duidelijk regelgevingskader voor crypto-naleving.

Op 22 december 2020 beschuldigde de SEC Ripple, medeoprichter Christian Larsen en CEO Bradley Garlinghouse van het uitvoeren van een niet-geregistreerde digitale activa effectenaanbieding, waarbij meer dan $1,3 miljard werd opgehaald. Alderoty bekritiseerde de SEC omdat het geen duidelijke regels voor cryptonaleving had opgesteld. Ondanks kritiek uit de industrie en het verhuizen van bedrijven, heeft de Amerikaanse toezichthouder drie jaar na de XRP-rechtszaak geen adequate naleving voor de industrie vastgesteld. In plaats daarvan volgde het een strategie van eerst handhaven, met juridische acties tegen grote crypto exchanges zoals Coinbase en Binance.

Alderoty benadrukte dat de kern van de zaak altijd was om aan te tonen dat XRP op zichzelf geen effect is, ondanks uiteenlopende perspectieven van figuren zoals Clayton, Hinman, Gensler en anderen. Dit standpunt werd uiteindelijk bevestigd door rechter Analisa Torres, die in een samenvattend vonnis in juli 2023 oordeelde dat XRP niet als een effect beschouwd wordt in transacties met particulieren.

Hoewel Amerikaanse crypto bedrijven betogen dat de huidige effectenwetten niet geschikt zijn voor cryptocurrency’s, heeft de SEC minimale vooruitgang geboekt in het vaststellen van een specifiek regelgevingskader voor crypto.

Deze situatie blijft een punt van zorg en discussie binnen de crypto industrie.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme