Investeerders overwegen rechtszaak tegen Bux over waardeloze tokens

Home » Nieuws » Investeerders overwegen rechtszaak tegen Bux over waardeloze tokens

Een potentiële rechtszaak hangt boven het hoofd van beleggingsplatform Bux. Een groeiende groep investeerders, verenigd onder de naam joinbuxtogether.com, voert momenteel gesprekken met Bux over de toekomst van de Bux-Token.

Deze gesprekken zijn cruciaal aangezien de investeerders overwegen juridische stappen te ondernemen vanwege het uitblijven van toegezegde ontwikkelingen en de onmogelijkheid om hun tokens te verhandelen.

Niet meer verhandelbaar

Bux, opgericht door de Nederlandse ondernemer Nick Bortot, lanceerde de Bux-Token als een veelbelovende cryptomunt, maar deze is inmiddels waardeloos geworden. Investeerders klagen dat de munt niet meer verhandelbaar is op het platform en dat beloofde voordelen, zoals rente-uitkeringen, niet zijn nagekomen. Dit heeft geleid tot aanzienlijke financiële schade voor de investeerders.

De situatie is verergerd door de radiostilte van Bux sinds september 2023, wat bijdraagt aan de onzekerheid. De Bux-Token, ooit verhandelbaar op crypto exchange Kucoin, heeft nu te kampen met een gebrek aan liquiditeit op andere platformen, waaronder de decentrale exchange Pancakeswap.

Bux erkent de problemen en wijst op factoren buiten hun controle, zoals marktsentiment en crypto-regelgeving. Ook wordt de rol van het voormalige Blockport-team, dat beslissingen nam toen het project al onder Bux viel, onderzocht. Bux benadrukt dat ze zelf ook Bux-tokens hebben gekocht en verlies hebben geleden.

De investeerdersgroep, geleid door Steven Deurloo van Join BUX Together, benadrukt de ernst van de situatie. Ze zijn vastberaden om, indien nodig, Bux voor de rechter te dagen. De groep streeft ernaar om voor het einde van het jaar duidelijkheid te krijgen over de verdere toekomst van de Bux-Token.

De Nederlandsche Bank heeft in het verleden gewaarschuwd voor de risico’s van cryptocurrency’s. Deze situatie met Bux benadrukt de onzekerheid en risico’s in de cryptomarkt, waar veel investeerders zich niet van bewust lijken te zijn.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme