Ripple Labs registreert “RLUSD” als handelsmerk voor nieuwe stablecoin

Home » Nieuws » Ripple Labs registreert “RLUSD” als handelsmerk voor nieuwe stablecoin

Ripple Labs (XRP) maakt voortgang met de ontwikkeling van een eigen stablecoin, door de recente registratie van het handelsmerk “RLUSD”. Dit markeert een belangrijke stap in de realisatie van hun dollar-gebaseerde token.

De aanvraag, ingediend op 7 mei 2024 met serienummer 98537677 bij Justia Trademarks, is nog in de beginfase van verwerking. Het handelsmerk “RLUSD“, wat staat voor Ripple Labs United States Dollar, is gekozen vanwege de beschikbaarheid en het feit dat andere mogelijke tickers zoals USDX en USDR reeds in gebruik zijn door andere entiteiten.

Integratie met Ripple Payments

Het nieuwe financiële product van Ripple zal naadloos integreren met het platform dat voorheen bekend stond als On-Demand Liquidity (ODL), nu omgedoopt tot Ripple Payments.

justia ripple trademark rlusd
Bron: Justia.com.

Dit platform biedt al een reeks diensten aan, zoals het ontvangen en uitvoeren van betalingen en geschenken in virtuele en digitale valuta, wat aansluit bij Ripple’s strategische positie in de stablecoinmarkt.

Reacties en marktstrategie

Hoewel Ripple officieel nog niets heeft aangekondigd, is er al veel speculatie binnen de cryptocurrency wereld over deze stap, die naar verwachting past binnen hun plan om de stablecoin in 2024 te lanceren. De stablecoinmarkt, momenteel gewaardeerd op $161 miljard, wordt verwacht de komende jaren bijna $3 biljoen te bereiken.

Koop je Ripple voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme