Bitcoiner hijst Bitcoin-vlag op top van de Mount Everest

Home » Nieuws » Bitcoiner hijst Bitcoin-vlag op top van de Mount Everest

Op 20 mei bereikte Dadvan Yousuf, een 23-jarige crypto-investeerder geboren in Irak, de top van Mount Everest, waar hij op een hoogte van 8.849 meter een oranje vlag met het Bitcoin (BTC) logo onthulde.

Deze jonge ondernemer, die nu in Dubai is gevestigd, deelde dit moment met zijn sherpa’s en medeklimmers. Yousuf beschreef het gevoel van het bereiken van de top als een moment van overwinning en vrijheid.

Symboliek en steun op de hoogste top

Naast de Bitcoin-vlag wapperde ook een vlag van Koerdistan, waarmee Yousuf niet alleen economische onafhankelijkheid wilde benadrukken, maar ook zijn etnische trots. In zijn berichtgeving via X benadrukte hij deze symbolen als tekenen van vrijheid en onafhankelijkheid, zelfs op het hoogste punt van de aarde.

Dadvan Yousuf mount everest
Bron: Dadvan Yousuf.

Uitdagingen en dankbaarheid

De klim was verre van eenvoudig; Yousuf deed er ongeveer 50 dagen over om de top te bereiken, waarbij hij te maken kreeg met extreme omstandigheden. Hij vertelde over meerdere levensgevaarlijke momenten, zoals het tweemaal vallen bij de Hillary Step en het bijna verliezen van zijn vingers door bevriezing.

Hij sprak zijn diepe dankbaarheid uit voor de sherpa’s die hem ondersteunden tijdens deze gevaarlijke tocht.

Bewustwording financiële educatie

Met een geschat vermogen van meer dan $300 miljoen dollar, opgebouwd door vroege investeringen in Bitcoin en andere cryptocurrencies, ziet Yousuf deze expeditie als een kans om zijn succes te gebruiken om het bewustzijn over wereldwijde ongelijkheden in financiële educatie te vergroten.

Hij benadrukt dat zijn prestatie niet enkel een persoonlijk succes is, maar ook een platform biedt om aandacht te vragen voor belangrijke mondiale kwesties.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme