Riot Platforms trekt overnamebod op Bitfarms in en streeft naar herstructurering bestuur

Home » Nieuws » Riot Platforms trekt overnamebod op Bitfarms in en streeft naar herstructurering bestuur

Riot Platforms heeft besloten zijn bod om branchegenoot Bitfarms over te nemen in te trekken. In plaats daarvan richt het bedrijf zich nu op een grondige herziening van het bestuur van Bitfarms, voordat het verdere overnamepogingen overweegt.

Dit nieuwe plan volgt na een reeks mislukte pogingen om tot een constructieve dialoog te komen met het huidige bestuur van Bitfarms.

Speciale aandeelhoudersvergadering geëist

Op 24 juni heeft Riot officieel een speciale aandeelhoudersvergadering aangevraagd met als doel het bestuur van Bitfarms te herstructureren. Het bedrijf stelt voor om voorzitter en interim-CEO Nicolas Bonta en directeur Andrés Finkielsztaitn uit hun functies te verwijderen.

Ook zal er gestemd worden over de verwijdering van elke bestuurder die is aangesteld om de recent ontstane vacature, na het vertrek van medeoprichter Emiliano Grodzki, op te vullen. De stemming zal uiteindelijk bepalen wie deze bestuursleden zal vervangen.

riot platforms bitfarms tweet
Bron: Riot Platforms op X.

Nominaties voor nieuw bestuur

Als reactie op de gestagneerde onderhandelingen met het huidige bestuur van Bitfarms, heeft Riot drie nieuwe kandidaten voorgedragen voor het bestuur: John Delaney, Amy Freedman en Ralph Goehring. Deze genomineerden ontvangen geen vergoeding of financieel voordeel van Riot of een van diens adviseurs, noch direct noch indirect, in verband met de speciale vergadering of hun nominatie.

Eerder overnamebod en aankoop van aandelen

Riot probeerde Bitfarms eerder in april over te nemen voor ongeveer $950 miljoen dollar, een bod dat door Bitfarms werd afgewezen omdat het bedrijf aanzienlijk ondergewaardeerd zou zijn. Sinds dat bod mislukte, heeft Riot gestaag aandelen van Bitfarms gekocht en is daarmee de grootste aandeelhouder geworden met een belang van 14,9%.

Riot heeft aangegeven klaar te zijn om de mogelijkheid van een overname te bespreken met een herzien bestuur van Bitfarms, maar heeft zijn eerdere aanbod van $2,30 dollar per aandeel ingetrokken.

Marktreactie en toekomstplannen

De aandelen van Bitfarms daalden aanzienlijk na de bekendmaking van deze ontwikkelingen, terwijl de aandelen van Riot licht daalden als gevolg van een algemene daling van de Bitcoin (BTC) prijs.

Ondanks de terugtrekking van het overnamebod blijft Riot geïnteresseerd in een fusie, die zou resulteren in ’s werelds grootste openbaar genoteerde Bitcoin mining bedrijf, goed gepositioneerd voor langetermijngroei.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme