Paxos schrapt 20% van het personeel ondanks sterke financiële reserves

Home » Nieuws » Paxos schrapt 20% van het personeel ondanks sterke financiële reserves

Paxos, een uitgever van stablecoins, heeft ongeveer 20% van zijn personeel ontslagen. Deze beslissing is dinsdag via e-mail gecommuniceerd aan de getroffen werknemers.

Charles Cascarilla, medeoprichter en CEO van Paxos, benadrukte in zijn bericht de moeilijke keuze om 65 teamleden te laten gaan. Volgens Cascarilla is deze stap noodzakelijk om optimaal te kunnen profiteren van de enorme kansen die voor het bedrijf liggen op het gebied van tokenisatie en stablecoins. Met meer dan $500 miljoen dollar op de balans gelooft het bedrijf sterk genoeg te zijn om te slagen.

Focus op stablecoin markt

In het licht van recente ontwikkelingen richt Paxos zich nu vooral op de stablecoin markt. De firma, met een hoofdkantoor in de Verenigde Staten en een gereguleerde dochteronderneming in de Verenigde Arabische Emiraten, lanceerde onlangs de Lift Dollar (USDL), een gereguleerde rentegevende stablecoin. Deze lancering is onderdeel van een bredere strategie om dagelijks rendement te leveren aan de portemonnees van gebruikers via wereldwijde crypto exchanges, wallets en platforms.

paxos ontslagen tweet
Bron: Yogita Khatri op X.

Cascarilla beschreef USDL als een product van het eerste uur dat veilig rendement biedt en elke dag uitbetaalt. Dit in tegenstelling tot andere hoog-risico en ondoorzichtige opties in de markt die al tot meerdere faillissementen hebben geleid. USDL is momenteel beschikbaar voor gebruikers in Argentinië via platforms zoals Ripio, Buenbit, Manteca en Plus Crypto.

Uitbreiding en innovatie

Begin dit jaar breidde Paxos zijn stablecoin-uitgifte uit door native USDP toe te voegen aan het Solana (SOL) netwerk. In februari nam het bedrijf de PayPal USD prijsfeed van Chainlink (LINK) over, een stap die de toegang tot de markt van getokeniseerde reële activa (RWAs) moet versnellen. Deze stappen zijn onderdeel van Paxos’ strategie om zich te concentreren op hun kernaanbod en minder prioriteit te geven aan nevenactiviteiten.

De recente ontslagronde heeft het personeelsbestand van Paxos teruggebracht tot tussen de 200-300 werknemers.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme