Sotheby’s betreedt nieuw tijdperk met eerste Bitcoin NFT veiling en haalt $450.000 op

Home » Nieuws » Sotheby’s betreedt nieuw tijdperk met eerste Bitcoin NFT veiling en haalt $450.000 op

Sotheby’s, het gerenommeerde kunstveilinghuis, heeft onlangs geschiedenis geschreven met de eerste veiling van Bitcoin-inscripties, oftewel NFT’s op Bitcoin (BTC).

Avocado’s en paddenstoelen

Deze veiling, waarin NFT’s uit de “BitcoinShrooms” collectie werden aangeboden, genereerde een bizarre $450.000 dollar – vijfmaal hoger dan de eerste schattingen. Deze opbrengst benadrukt de mogelijke veelbelovende toekomst voor NFT’s op Bitcoin, een verschuiving van de vorige NFT-hype die voornamelijk op Ethereum (ETH) was gebaseerd.

Tijdens deze historische veiling, die woensdag plaatsvond, werden drie NFT’s verkocht. Een opvallende transactie was de verkoop van een gepixelde avocado, die meer dan $100.000 opbracht. Nog opmerkelijker was de verkoop van een NFT geïnspireerd op een paddenstoel uit de Super Mario franchise, die voor meer dan $240.000 onder de hamer ging.

In totaal werden er 148 biedingen uitgebracht op de drie NFT’s, waarbij opvallend was dat meer dan tweederde van de bieders nieuwelingen waren bij Sotheby’s. Deze interesse van nieuwe bieders duidt op een groeiende belangstelling voor NFT’s op Bitcoin, wat mogelijk een nieuwe trend in de kunst- en crypto wereld signaleert.

Deze astronomische bedragen roepen herinneringen op aan de NFT-hype van 2021, waarbij een digitaal kunstwerk van Beeple voor maar liefst $69 miljoen werd verkocht door Christie’s. De verschuiving van de NFT-markt van Ethereum naar Bitcoin lijkt een nieuwe fase in te luiden. Dit is waarschijnlijk te danken aan Bitcoin’s geschiedenis en toonaangevende positie in de industrie, wat extra waarde toevoegt aan NFT’s die op dit platform zijn gebaseerd.

Terwijl sommigen zich nog afvragen wat de aantrekkingskracht is van deze ‘kunstcollectie’, lijkt de markt op dit moment onverschillig, aangezien deze afbeeldingen voor aanzienlijke bedragen worden verhandeld. Het feit dat deze verkoop plaatsvindt zonder dat er een echte bullmarkt is, onderstreept de unieke positie en potentiële waarde van NFT’s op Bitcoin.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme