Metaplanet koopt extra 20,2 Bitcoins om portfolio te versterken

Home » Nieuws » Metaplanet koopt extra 20,2 Bitcoins om portfolio te versterken

Metaplanet heeft opnieuw meer dan 20,2 Bitcoin (BTC) verworven als onderdeel van een strategie om hun Bitcoin-bezit in hun treasury te vergroten. Het bedrijf heeft voor 200 miljoen yen (ongeveer $1,2 miljoen dollar) aan Bitcoin gekocht, waardoor hun totale bezit nu op 161,3 BTC staat.

Deze aankondiging werd kort na de sluiting van de beurshandel gedeeld op hun account op het sociale media platform X.

Strategische plannen voor uitbreiding

Een week voor deze aankoop verklaarde Metaplanet al dat het van plan was om zijn Bitcoin-bezit te vergroten met een aanvullende aankoop van $6 miljoen dollar aan Bitcoin. Op dat moment bezat het bedrijf al voor $9 miljoen dollar aan ’s werelds grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie.

Vergelijking met andere bedrijven

De strategie van Bitcoin-accumulatie door Metaplanet weerspiegelt de aanpak van MicroStrategy, een softwareontwikkelaar uit Tysons Corner, Virginia. MicroStrategy koopt al bijna vier jaar Bitcoin en bezit nu meer dan 226.000 BTC, wat meer dan 1% van het totale aantal Bitcoin is dat ooit zal worden uitgegeven.

Na de aankondiging van Metaplanet stegen de aandelen van het bedrijf met 1%.

metaplanet koopt 20.20 Bitcoins
Bron: Metaplanet op X.

Investeren in Bitcoin als hedge

Net als andere grote ondernemingen zoals MicroStrategy, gebruikt Metaplanet Bitcoin als een hedge tegen de verzwakkende yen en economische instabiliteit.

Wereldwijd houden publieke bedrijven gezamenlijk 321.223 BTC, met MicroStrategy aan het hoofd met een bezit dat meer dan de helft van zijn marktkapitalisatie vertegenwoordigt.

Toekomstperspectieven in Japan

Volgens een enquête van het Japanse brokerage bedrijf Nomura, plant tot 54% van de fondsbeheerders in Japan om binnen de komende drie jaar in crypto te investeren.

Bovendien bereidt Sony Global zich voor op de lancering van een crypto exchange na de overname van Amber Japan.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme