Sony breidt uit in crypto met overname van Amber Japan en lancering S.BLOX

Home » Nieuws » Sony breidt uit in crypto met overname van Amber Japan en lancering S.BLOX

Sony is actief bezig met het betreden van de cryptomarkt. Vandaag is bekend geworden dat het bedrijf de crypto exchange Amber Japan heeft overgenomen, voorheen bekend als DeCurret. Deze overname werd oorspronkelijk gemeld door Wu Blockchain en later bevestigd door The Block.

De specifieke voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt. Voorheen werd DeCurret overgenomen door het crypto financieringsbedrijf Amber Group in 2022 en hernoemd na aankoop door de lokale eenheid WhaleFin Holdings Japan.

Integratie en vernieuwing

Deze strategische zet is onderdeel van een groter plan waarbij Sony zijn crypto exchange activiteiten gaat herstructureren onder de nieuwe naam S.BLOX Co. Dit initiatief zal niet alleen leiden tot een nauwere samenwerking met andere bedrijfsonderdelen binnen de Sony Group om extra waarde te creëren, maar ook tot de lancering van een verbeterde gebruikersinterface en een nieuwe, gebruiksvriendelijkere mobiele app.

Bron: Wu Blockchain op X.

Een exacte lanceerdatum voor de S.BLOX crypto exchange is echter nog niet aangekondigd.

Sony’s betrokkenheid bij Web3

Naast zijn inspanningen op de cryptomarkt, heeft Sony ook geïnvesteerd in Web3 door middel van partnerschappen en andere initiatieven.

Zo heeft het bedrijf samengewerkt met het Astar Network voor een Web3-incubatieprogramma en een patent aangevraagd voor het overdragen van non-fungible tokens (NFT’s) tussen verschillende spellen en consoles.

Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme