Duitsland en VS verschuiven samen $150 miljoen aan crypto’s

Home » Nieuws » Duitsland en VS verschuiven samen $150 miljoen aan crypto’s

Gegevens van het blockchain-analysebedrijf Arkham tonen aan dat zowel de Duitse als de Amerikaanse overheid aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben verplaatst. Deze transacties suggereren dat beide overheden mogelijk van plan zijn deze activa te verkopen.

De Duitse overheid verplaatste in totaal 1.500 Bitcoin, ter waarde van ongeveer $94 miljoen dollar, naar verschillende adressen, waaronder die bij bekende beurzen zoals Coinbase, Kraken en Bitstamp. Uit de gegevens bleek dat de Duitse autoriteiten 600 BTC en 500 BTC in twee transacties naar een onbekend adres stuurden, terwijl ze ook 200 BTC naar een adres bij Bitstamp, 100 BTC naar een Coinbase-adres en 100 BTC naar een Kraken-adres verplaatsten.

Amerikaanse overheid verplaatst Ether

Tegelijkertijd verstuurden wallets die toebehoren aan de Amerikaanse overheid 3.375 Ether, of ongeveer $11,75 miljoen dollar, naar een onbekend crypto adres. Deze fondsen waren afkomstig van een adres dat activa bevatte die in beslag waren genomen van de Estse ondernemers Sergei Potapenko en Ivan Turõgin.

Deze acties volgden op soortgelijke bewegingen die beide overheden vorige week uitvoerden.

duitse overheid bitcoin bezittingen
Bron: Arkham.

Crypto-bezit van overheden

Momenteel wordt geschat dat de wallets die geassocieerd worden met de Amerikaanse overheid ongeveer 213.534 Bitcoin bevatten, met een waarde van $13,42 miljard dollar, en ongeveer 50.524 Ether, met een waarde van circa 175,9 miljoen dollar. De Duitse overheid heeft momenteel 44.692 Bitcoin in bezit, met een waarde van ongeveer 2,81 miljard dollar.

De twee landen behoren tot de grootste bekende staathouders van Bitcoin, waarbij de Verenigde STaten bovenaan staat, gevolgd door China, het VK, Duitsland en Oekraïne.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt
Crypto icon
EUR
Euro
Je ontvangt
Crypto icon
Bitcoin
Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:
Avatar foto
over de auteur

Jacko Meijaard begon zijn crypto-reis in de bullrun van het jaar 2017-2018 en is zich door de jaren steeds meer gaan verdiepen in cryptocurrencies, met name Bitcoin en Ethereum. Door zijn journalistieke achtergrond hoopt hij zoveel mogelijk mensen kundig te maken over cryptocurrencies en alles wat er mee te maken heeft.

Coinliners weekly

Elke week het belangrijkste crypto nieuws in je mailbox

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme