Meta blijft optimistisch over toekomst metaverse ondanks miljardenverliezen

Home » Nieuws » Meta blijft optimistisch over toekomst metaverse ondanks miljardenverliezen

Ondanks een recordomzet in het vierde kwartaal van 2023, leed Meta’s afdeling voor gemengde realiteit, Reality Labs, een operationeel verlies van meer dan $4,6 miljard dollar.

Belangrijke onderdelen op lange termijn

Meta’s resultaten voor het vierde kwartaal, bekendgemaakt op 1 februari, tonen aan dat Reality Labs – de onderzoeksarm voor virtual en augmented reality (VR/AR) – in Q4 een verlies leed van $4,65 miljard, terwijl de omzet bijna $1,1 miljard bedroeg. Dit markeert het grootste kwartaalverlies voor de divisie sinds het vierde kwartaal van 2020, toen Meta voor het eerst de financiën van Reality Labs in zijn rapportage opnam.

De totale inkomsten van Reality Labs in 2023 bedroegen net geen $1,9 miljard, waarbij meer dan de helft van de jaaromzet alleen al in het vierde kwartaal werd behaald, toen de Meta Quest 3 werd uitgebracht. Het totale operationele verlies voor 2023 was $16,1 miljard, een stijging van 17,5% ten opzichte van het jaar ervoor.

Tijdens een “earnings call” benadrukte Meta-oprichter en CEO Mark Zuckerberg de inkomsten van Reality Labs als gevolg van een “sterk feestseizoen” voor zijn Quest-lijn van VR-headsets, waarbij hij toevoegde dat de nieuwste Quest 3, uitgebracht op 10 oktober 2023, “sterk van start is gegaan”. Hij benadrukte dat de inspanningen van het bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en de metaverse “belangrijke onderdelen zijn van onze langetermijnvisie” en dat het bedrijf zwaar zal blijven investeren in beide gebieden.

Meta’s financieel directeur, Susan Li, gaf aan dat de verliezen van Reality Labs “jaar-over-jaar aanzienlijk zullen toenemen” vanwege de productontwikkeling op het gebied van AR en VR en “investeringen om ons ecosysteem verder op te schalen”.

Ondanks deze uitdagingen sprongen de aandelen van Meta na het sluiten van de markt op 1 februari met meer dan 15% naar bijna $455. Meta’s totale omzet voor het volledige jaar 2023 was $134,9 miljard, wat de schattingen van Wall Street-onderzoeksbureau Zacks overtrof en een sprong van 16% betekende ten opzichte van het resultaat in 2022.

Het techbedrijf kondigde ook aan dat het op 26 maart zijn allereerste dividend van 50 cent per aandeel zal uitbetalen en van plan is om op continue basis een kwartaaldividend uit te keren, wat wijst op een nieuw hoofdstuk in het beloningsbeleid voor zijn aandeelhouders.

© Copyright 2024 Coinliners.nl
Powered by WordPress | Mercury Theme